• Ο Αμπατζόγλου λέει για τα φάρμακα

  12:59 μμ, Πέμπτη 28 Ιουν 2012 12:59 μμ, Πέμπτη 28 Ιουν 2012

  Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μίλησε στον eniko για το μείζον πρόβλημα χρηματοδότησης των Φαρμακοποιών και την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται ο κόσμος, ενώ σχολίασε και την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστα Λουράντο.

  "Ο κόσμος είναι ο μόνος που δεν φταίει σε τίποτα" δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου αλλά προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ευρύτερα στον τομέα της Υγείας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάνει έκκληση για:

  "Άμεση και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, διότι μόνο έτσι θα καλυφθεί η υγειονομική περίθαλψη όλου του λαού. Δεύτερον, άμεση εξόφληση όλου του ποσού που χρωστούν τα Ταμεία στους φαρμακοποιούς όπως επίσης και να δρομολογηθεί η αποπληρωμή των παλαιών οφειλών".

  Σε ό, τι αφορά την κόντρα που έχει προκύψει με τον κ. Λουράντο, ο κ. Αμπατζόγλου δήλωσε:

  "Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να υπάρχει μια τέτοια κόντρα σε σχέση με την κινητοποίηση. Η άποψη μου και η άποψη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ήταν ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις για να δοθεί μια ανάσα και μια ευκαιρία να λυθεί το θέμα. Ο κ. Λουράντος είχε μια διαφορετική συνδικαλιστική άποψη, την οποία εφήρμοσε στον Σύλλογό του -δικαίωμά του. Από εκεί και πέρα, το να δημοσιοποιούνται τέτοιες κόντρες και να παίρνουν και προσωπική διάσταση, είναι για εμένα απαράδεκτη. Δεν θα το ακολουθήσω."

  Όσον αφορά στη χθεσινή δήλωση του κ. Πάγκαλου, κατά την οποία αποκάλεσε τον κ Λουράντο "νούμερο", ο κ. Αμπατζόγλου σημείωσε:

  "Συμφωνώ πλήρως με την αντίδραση του κ. Λουράντου σε αυτό το θέμα, λέγοντας ότι πολιτικά, ο κ. Πάγκαλος είναι απολογούμενος, γιατί ήταν από τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης που κατήντησε τη χώρα στην κατάσταση αυτή που ζούμε σήμερα. Συνεπώς αντί να εκτοξεύει ύβρεις, καλύτερα θα ήταν να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να μπορέσει -με τις μικρές του έστω δυνάμεις- να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων. Η λογική του κοινωνικού εμφυλίου και του κοινωνικού αυτοματισμού είναι απαράδεκτο. Ο κ. Πάγκαλος θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο."

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα