Πρωτοφανές περιστατικό στη Θεσσαλονίκη – Διαδηλωτής γρονθοκοπεί αστυνομικό και φεύγει ανενόχλητος – BINTEO

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο τo περασμένο Σάββατο γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης. Ο Θανάσης Καρατσιώλης βρέθηκε στο εμπορικό κέντρο Πλατεία, στην οδό Τσιμισκή, τη στιγμή που ομάδα διαδηλωτών πραγματοποιούσε επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο δικηγόρος φαίνεται ξεκάθαρα ένας διαδηλωτής να γρονθοκοπεί ανελέητα στο πρόσωπo έναν αστυνομικό της ΥΜΕΤ. Λίγο αργότερα ο διαδηλωτής απομακρύνεται χωρίς να συλληφθεί.

“Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται και δημοσιοποιείται βίαιη επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου στην Ελλάδα και δεν έχει προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμο συνέβαινε αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους θα είχαν αντιδράσει άμεσα και ο δράστης θα είχε συλληφθεί” δήλωσε στο thestival.gr συνδικαλιστής της ΕΑΥΘ.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος «Όλα κυλούσαν ομαλά, η παρουσία των αστυνομικών ήταν ελάχιστη (ούτε μισή διμοιρία) και διακριτική, χωρίς να προκαλέσει τους διαδηλωτές ούτε στο ελάχιστο, παρακολουθώντας τα δρώμενα με τα συνθήματα και τις βωμολοχίες, από απόσταση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τότε ξαφνικά οι διαδηλωτές, απόλυτα οργανωμένα και συντονισμένα, επιτέθηκαν με μένος προς τα παρευρισκόμενα όργανα της τάξης (έκαναν ντου κανονικό), με αποτέλεσμα να δεχτούν και απρόκλητα γρονθοκοπήματα κάποιοι αστυνομικοί, οι οποίοι κυριολεκτικά έπεσαν θύματα της οργής των μπαχαλάκηδων…».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η ευθύνη για το πρωτοφανές περιστατικό δεν βαρύνει τις δυνάμεις της ΥΜΕΤ αλλά τις δυνάμεις της Ασφάλειας. Οι λιγοστοί αστυνομικοί των ΜΑΤ δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την είσοδο 50 διαδηλωτών στο αίθριο του εμπορικού κέντρου. Αξιωματικός της ΓΑΔΘ δήλωσε στο thestival.gr ότι το τμήμα ενημέρωσης της Ασφάλειας δεν ενημέρωσε έγκαιρα τις δυνάμεις των ΜΑΤ και έτσι οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς της ΥΜΕΤ. Ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει ότι τη στιγμή που ο διαδηλωτής γρονθοκόπησε τον αστυνομικό δεν μπορούσε να γίνει σύλληψη. Έπρεπε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τον δράστη.Δείτε το βίντεο

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ