Αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στη Θεσσαλονίκη λόγω των προβλημάτων στην υδροδότηση

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υδροδότηση, από τη βλάβη σε αγωγό της ΕΥΑΘ.

Στις σχετικές ανακοινώσεις προχώρησαν οι διοικήσεις των δήμων, μετά και τις προβλέψεις της ΕΥΑΘ ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν όσα σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχουν υδροδοτηθεί. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, οι διευθυντές κάθε σχολείου ενημέρωσαν τους μαθητές και τους γονείς εάν το σχολείο τους θα λειτουργήσει κανονικά ή όχι.

Δήμο Καλαμαριάς

Κλειστά θα παραμείνουν όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί και στον δήμο Καλαμαριάς. “Λόγω της μεγάλης βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, η οποία δεν προβλέπεται να αποκατασταθεί έως αύριο και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολικά συγκροτήματα, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν έχουν υδροδοτηθεί έως την Πέμπτη 29 Μαρτίου”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον δήμο Καλαμαριάς.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου. “Λόγω της μεγάλης βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, που σύμφωνα με την ΕΥΑΘ δεν προβλέπεται μέχρι αύριο να αποκατασταθεί και προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολικά συγκροτήματα, ανακοινώνεται ότι τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος για την Παρασκευή 30 Μαρτίου”, αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες Αγίου Παύλου και Συκεών. Αντίθετα, στη δημοτική ενότητα των Πεύκων όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά με εξαίρεση:

Το συγκρότημα του πολυκλαδικού στην περιοχή Στρεμπενιώτη, όπου στεγάζονται το πειραματικό γυμνάσιο και λύκειο, το ΕΠΑΛ και το 2ο ΓΕΛ. Το συγκρότημα των 4ου και 5ου γυμνασίων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Οι διευθύνσεις των σχολείων καλούνται να αποφασίσουν εάν οι σχολικές μονάδες στον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης μπορούν να λειτουργήσουν.

Οι διευθυντές θα ενημερώνουν τους γονείς εάν το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό, σήμερα Παρασκευή.

Δήμος Παύλου Μελά

Σε ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Δήμου Παύλου Μελά Ιωσήφ Αράπογλου, αναφέρεται ότι την Παρασκευή 30 Μαρτίου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα οποία δεν θα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με την έναρξη του ωραρίου.

Παρακαλούνται οι Γονείς Κηδεμόνες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή να ενημερωθούν κατά την πρωινή προσέλευση από τις Διευθύνσεις των σχολείων.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Όπως ενημέρωσε η δημοτική Αρχή, εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα αντιμετωπιστεί κατά περίπτωση το πρωί της Παρασκευής.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Παρά την αρχική απόφαση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία στον δήμο Ωραιοκάστρου, τελικά, ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, γνωστοποίησε ότι λόγω των προβλημάτων στην υδροδότηση, τα σχολεία του δήμου δεν θα λειτουργήσουν.

Πηγή πληροφοριών: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ