Το ΚΕΕΛΠΝΟ για τους μαθητές στη Βοιωτία: Δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση των περιστατικών εμπύρετου νοσήματος σε μαθητές σχολείου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο σε ανακοίνωση του επισημαίνει πως μέχρι τώρα « δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών, ενώ τα αποτελέσματα του χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου των δειγμάτων ύδατος αναμένονται»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Κέντρο, από τις 23 Μαρτίου είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι) και συνολικά περισσότερα από 40 παιδιά από τα 65 που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο αρρώστησαν. Συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου.

«Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου)», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανακοίνωση του.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι μετά από επικοινωνία με το Γ.Ν. Λιβαδειάς, το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ