Επειγόντως απολύμανση – Αυτά είναι τα 5 αντικείμενα που χρειάζονται συνεχώς καθάρισμα

Ο χειμώνας αλλά και η άνοιξη στην οποία έχουμε μπει είναι οι εποχές των ιώσεων. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικοί σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή.

Εκτός από τη σωστή διατροφή που πρέπει να βάλετε στην καθημερινότητά σας μπορείτε να αποτρέψετε και την έκθεσή σας σε μικρόβια που μπορούν να σας φέρουν αντιμέτωπους με μια ίωση καθαρίζοντας πολύ καλά και συχνά τα παρακάτω αντικείμενα.

Λάπτοπ Λόγω του ότι ακουμπάτε συνεχώς τα πλήκτρα του λάπτοπ σας αλλά και το ποντίκι καλό θα είναι να το καθαρίζετε πολύ συχνά. Επίσης φροντίζετε να πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά τη χρήση.

Κινητό τηλέφωνο Φυσικά και είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε. Πότε ήταν η τελευταία φορά που το απολυμάνατε; Αποφασίστε και βάλτε στο πρόγραμμα να το κάνετε πολύ συχνά… τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Πόμολα Τα πιάνετε όλη την ώρα μέσα στο σπίτι. Επομένως πρέπει να τα απολυμαίνετε συχνά με λίγο οινόπνευμα.

Πάγκος κουζίνας Καθαρίζετε καλά κάθε επιφάνεια που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας. Οποιοδήποτε υπόλειμμα πάνω στους πάγκους σας αποτελεί πηγή μικροβίων.

Λούτρινα αρκουδάκια και κουβέρτες Μην αποθηκεύετε τις κουβέρτες σας στο τέλος του χειμώνα χωρίς να τις πλένετε. Πολλοί είναι αυτοί που το κάνουν και δεν κάνουν καθόλου καλά. Το ίδιο ισχύει και για τα λούτρινα αρκουδάκια των παιδιών σας. Βάζετέ τα στο πλυντήριο συχνά.

Πηγή: spirossoulis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ