ΓΓ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Η δήλωση της Βασιλικής Θάνου περιέχει απειλή

«Θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη είναι η παρέμβαση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου για την υπόθεση της Novartis», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, ο οποίος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο και για απειλή που εμπεριέχει η δήλωσή της.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η δήλωσή της περιέχει απειλή, όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη. Λέει δηλαδή ότι είναι παράνομη και ξέρετε σε κάτι τέτοιο οι δικαστές ελέγχονται».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Θάνου είχε χαρακτηρίσει «μη νόμιμο» το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή.

Εν συνεχεία ο κ. Σαλάτας αναρωτήθηκε: ««Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε;», σπεύδοντας να καταρρίψει τον ισχυρισμό κυβερνητικών ότι επιχειρείται πραξικόπημα επειδή οι δικαστές του Εφετείου βλέπουν ότι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Στην παρατήρηση ότι ο αγώνας της Βασιλικής Θάνου είναι για να μείνει ο φάκελος Novartis στην εισαγγελέα Διαφθοράς Αικατερίνη Τουλουπάκη, ο κ. Σαλάτας απάντησε «έτσι φαίνεται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ