• Νέα απάντηση της Παπασπύρου στον Άδωνι: Δεν θα μας κάμψει οποιαδήποτε απρόκλητη και δόλια επίθεση

  8:41 μμ, Πέμπτη 22 Φεβ 2018 8:41 μμ, Πέμπτη 22 Φεβ 2018

  "Η απρόκλητη στόχευση προσώπων και Υπηρεσιών και η αναπαραγωγή ψευδών γεγονότων οδηγούν στον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σημαντικά θέματα που ελέγχουμε και αποτελούν προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ανασφάλειας και φόβου. Τόσο εγώ όσο και οι επιθεωρητές που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των υποθέσεων θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας και δεν θα μας κάμψει οποιαδήποτε απρόκλητη και δόλια επίθεση" τονίζει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, η οποία κατηγορήθηκε ότι κρατά στο συρτάρι της πορίσματα για τον θάνατο 4χρονου κοριτσιού σε νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και ότι έχει ανέλεγκτες καταγγελίες για ζητήματα διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορούν στο τελευταίο διάστημα.

  Ακούστε εδώ τι είπε

  "Στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή τα σχόλια στο πρόσωπό μου αποτελούν εμφανή προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και της σημασίας του έργου μας. Έγινε μεταξύ άλλων αναφορά σε υπόθεση που ερευνάται όχι από την Υπηρεσία του Γ.Ε.Δ.Δ. αλλά λόγω αρμοδιότητας από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας. Ο Γ.Ε.Δ.Δ. παρακολουθεί την πορεία της υπόθεσης και της πειθαρχικής διαδικασίας από το 2016 καθώς αναμένονται οι πειθαρχικές αποφάσεις. Από ενημέρωση που είχαμε από τον Γενικό Επιθεωρητή του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. σχετικά με την διενέργεια έρευνας για το θάνατο της τετράχρονης στο ΓΝ Ηρακλείου προκύπτει ότι: α. Δεν υπάρχουν πορίσματα για την απώλεια της μικρής Μέλίνας Παρασχάκη αλλά ενημερωτική έκθεση αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία αναμένεται να παραληφθεί από τον Γ.Ε.Δ.Δ. τις επόμενες ημέρες και δεν εκδόθηκε νωρίτερα λόγω της αναμονής των αποφάσεων των Πειθαρχικών Οργάνων που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης και προκειμένου να διαβιβαστούν και αυτές στην αρμόδια Εισαγγελία που ερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων υπαλλήλων. β. σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση από οποιονδήποτε για την διεκπεραίωση, μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης. Σημειώνεται ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν «ελέγχει» άμεσα το Σ.Ε.Υ.Υ.Π. καθώς σε αυτό προΐσταται Γενικός Επιθεωρητής που εκδίδει τις εντολές και παρακολουθεί τις υποθέσεις των Επιθεωρητών του" αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει:

  "Τα πορίσματα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. κοινοποιούνται κατά νόμο στην Υπηρεσία του Γ.Ε.Δ.Δ. και τότε μόνο αν σε αυτά διαπιστωθούν ελλείψεις μπορεί να διαταχθεί επανέλεγχος. Πέραν του παραπάνω θέματος, έγινε αναφορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε υποτιθέμενα ανέλεγκτες καταγγελίες για ζητήματα διαχείρισης του Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. που αφορούν στο τελευταίο διάστημα. Αυτό είναι καταφανώς ψευδές, καθώς κάθε σχετική καταγγελία που έχει αποσταλεί στην Υπηρεσία του Γ.Ε.Δ.Δ. και αφορά το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο. έχει διαβιβασθεί αρμοδίως στην Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ στη συνέχεια μετά από παραγγελία του Επίκουρου Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς έχει εκδοθεί εντολή Διενέργειας Προκαταρκτικής Εξέτασης σε νέο μικτό κλιμάκιο Επιθεωρητών του Γ.Ε.Δ.Δ. και του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. στο πλαίσιο του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου. Η εντολή αυτή έχει εκδοθεί από τις 12-12-2017. Τέλος, οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου πολιτικών προσώπων"

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα