Αυτές είναι οι διαταγές της ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη των συμβολαιογραφικών γραφείων – ΦΩΤΟ

Την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε η εντολή που δόθηκε να διατεθούν αστυνομικοί για τη καθημερινή φύλαξη των συμβολαιογραφικών γραφείων, υπό τον φόβο νέων επιθέσεων του Ρουβίκωνα και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, από φορείς και συλλογικότητες.

Το enikos.gr αποκαλύπτει τις διαταγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για αυξημένα μέτρα προστασίας των συμβολαιογραφικών γραφείων που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, από την πλευρά των αστυνομικών. Οι Αστυνομικές ενώσεις, σε επιστολή-καταγγελία που απέστειλαν στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., σε Συνδικαλιστικές Ενώσεις, Εισαγγελικές – Δικαστικές Αρχές, Συλλόγους και Φορείς που είναι επιφορτισμένοι για το θέμα των πλειστηριασμών, χαρακτηρίζουν «αντικοινωνική διαδικασία» τους πλειστηριασμούς και αναφέρουν ότι οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως… «ειδικοί εκκαθαριστές» μιας πολυπροβληματικής κατάστασης», τονίζοντας ότι «αισθανόμαστε αρωγοί των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται καθημερινά και νιώθουμε ιδιαίτερη ανάγκη να το πούμε».

Όπως βλέπετε, σε μια από τις διαταγές, προβλέπονται επιπλέον περιπολίες ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας,

“Οι ανωτέρω ομάδες θα κινούνται στους προαναφερθέντες τομείς για επιτήρηση, εντοπισμό τυχόν υπόπτων ατόμων ή ομάδων, έλεγχο αυτών, άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων ΓΑΔΑ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αντίδρασης…” αναφέρεται μεταξύ άλλων. Οι περιπολίες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και θα ισχύουν τις καθημερινές, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ