Γ. Παπαδόπουλος: Από την ημέρα των Χριστουγέννων έχει αρχίσει μία σεισμική δραστηριότητα

«Η περιοχή έχει υψηλό σεισμικό δυναμικό και αυτό το ξέρουμε από την προϊστορία του», είπε, μεταξύ άλλων ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

«Το ενδεχόμενο ισχυρότερου σεισμού μένει ανοιχτό. Δεν έχει κλείσει όπως το κάνουμε άλλες φορές», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, αναλύοντας τα έως τώρα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους από τη δόνηση των 4,6 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 06.02, με επίκεντρο την περιοχή του Κορινθιακού.

Ο διευθυντής Ερευνών σημείωσε ότι «Είδα όλα τα στοιχεία. Από την ημέρα των Χριστουγέννων έχει αρχίσει μία σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή με χαμηλότερα μεγέθη, 2-2,5 Ρίχτερ. Τα στοιχεία αυτά αν τα συνδυάσουμε με τον σημερινό σεισμό, λέμε ότι υπήρχε μία ενεργοποίηση εκεί. Άρα δεν εμφανίζεται να είναι μεμονωμένος. Από μελέτες που έχουμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουμε ότι στον Κορινθιακό το φαινόμενο των προσεισμών είναι εξαιρετικά συχνό. Αν τα βάλουμε όλα αυτά μαζί στο κάδρο θα καταλάβετε γιατί ο σεισμολόγος δεν μπορεί να σας απαντήσει κατηγορηματικά “ανησυχούμε ναι, δεν ανησυχούμε όχι”, με ένα μαύρο-άσπρο. Είναι φαινόμενο, όπως έχουμε πει και άλλες φορές, υψηλής αβεβαιότητας».

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ