Διπλή ανάληψη ευθύνης από την Επαναστατική Αυτοάμυνα για τις επιθέσεις έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Στην πολυσέλιδη προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα indymedia, η οργάνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Για να τσακίσουμε τη τρομοκρατία κράτους και αφεντικών.

Να επαναστατήσουμε ενάντια σε ένα σύστημα που προσπαθεί να καθυστερήσει το θάνατό του με δεκανίκι τη τρομοκρατία του

Με την πρώτη και την τρίτη ένοπλη παρέμβασή μας, δράσαμε δυο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ, δηλώνοντας ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται κι ότι σύντομα θα ερχόταν η ώρα τους. Στις 10 Γενάρη 2017 κάναμε μια πρώτη προειδοποιητική επαφή, ρίχνοντας μια βολή στη κλούβα που σταθμεύει μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και άλλες δυο δίπλα σ’έναν σκοπό. Στις 6 Νοέμβρη επιτεθήκαμε πάλι σε αυτά τα καθάρματα. Τα ΜΑΤ αποτελούν το εξειδικευμένο εργαλείο άσκησης βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο κοινωνικό κίνημα”.

Στη συνέχεια η οργάνωση κάνει αναφορά σε προηγούμενα χτυπήματα, όπως στην γαλλική Πρεσβεία, στην πρεσβεία του Μεξικού, και τις άλλες δύο επιθέσεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τέλος, η οργάνωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Πόλα Ρούπα και τον Νίκο Μαζιώτη, και την απεργία πείνα που κάνουν. “Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αιχμάλωτους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη και στην απεργία πείνας που κάνουν ενάντια στη πολιτική εξόντωσής τους. Ο αγώνας τους για τη κοινωνική επανάσταση θα νικήσει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συλλογική δύναμη που ζωντανεύει το μήνυμα του Νοέμβρη σε σύγκρουση με τις συστημικές δυνάμεις και τη συνθηκολόγηση. Ενάντια στη τρομοκρατία κράτους και αφεντικών” αναφέρει. Σημειώνεται ότι με την σημερινή προκήρυξη γίνεται ουσιαστικά διπλή ανάληψη ευθύνης, καθώς το χτύπημα του περασμένου Ιανουαρίου ήταν τυπικά “ορφανό”. Τότε, δεν υπήρχε καμία ανάληψη ευθύνης, ωστόσο οι υποψίες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής ότι πίσω από το χτύπημα κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ κρύβονταν μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχαν επιβεβαιωθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, που είχαν δείξει ότι είχε χρησιμοποιηθεί το ίδιο καλάσνικοφ με το οποίο είχαν γίνει οι επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το 2014 και στην Πρεσβεία του Μεξικού. Σε αυτές τις περιπτώσεις είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ».

Επίσης, η βαλλιστική εξέταση που αφορούσε στην πρόσφατη επίθεση κατά των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχε δείξει πως και αυτή τη φορά χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο, αποκαλύπτοντας έτσι την “υπογραφή” της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ