“Πόλεμος” στο ΑΧΕΠΑ μετά την πτώση ασανσέρ

Τα αίτια πτώσης ανελκυστήρα, στον οποίο επέβαιναν δύο εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ και δύο συνοδοί ασθενών, διερευνά η διοίκηση του νοσοκομείου. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χθες, 2 Νοεμβρίου, στις 13:30, το ασανσέρ του παλιού κτιρίου του ΑΧΕΠΑ υποχώρησε από το ισόγειο στον -2 όροφο και τραυματίστηκαν -χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή τους- ένας τραυματιοφορέας, μία χειρίστρια μηχανημάτων και δυο συνοδοί ασθενών.

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του ΑΧΕΠΑ, Βασιλική Κοκκινίδου, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το ασανσέρ δεν υποχώρησε δύο ορόφους αλλά μόνο λίγα μέτρα και ότι οι δύο νοσηλεύτριες και οι δύο συνοδοί ασθενών που επέβαιναν απλώς ταρακουνήθηκαν και δεν κινδύνεψε η ζωή τους.

«Δεν γνωρίζω αν έσπασε ο ιμάντας του ασανσέρ. Όντως, συνέβη ένα μικρό ατύχημα χθες, όταν το ασανσέρ έπεσε με λίγη περισσότερη ένταση προς τα κάτω χωρίς να σταματήσει. Και όντως ταρακουνήθηκε το προσωπικό που ήταν μέσα, δύο νοσηλεύτριες και δύο συνοδοί ασθενών, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο περαιτέρω πρόβλημα. Όλοι πέρασαν από εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχει θέμα. Δεν υπήρχε θέμα, ήταν περισσότερο η τρομάρα. Το ασανσέρ δεν υποχώρησε δύο ορόφους, αλλά μόνο μερικά μέτρα. Ωστόσο, επειδή γίνεται ακριβώς αυτήν τη στιγμή έρευνα για να δούμε τι ακριβώς προκάλεσε αυτήν τη βλάβη και τη μετατόπιση, θα σας δώσουμε ενημέρωση όταν θα έχουμε τα αποτελέσματα της έρευνας» ανέφερε η κ. Κοκκινίδου.

Απαντώντας στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πρόβλημα στη μεταφορά των ασθενών επειδή τα ασανσέρ είναι παλιά και ξεμένουν μεταξύ δύο ορόφων, καθώς και ότι με τα ίδια ασανσέρ μεταφέρονται ασθενείς, σκουπίδια και τρόφιμα, η κ. Κοκκινίδου σημείωσε: «Δεν ισχύει ότι μεταφέρονται σκουπίδια. Ότι τα ασανσέρ έχουν κάποια χρόνια στην πλάτη είναι γεγονός. Ότι λειτουργούν με πολύ μεγάλη ένταση όλη την ημέρα είναι και αυτό ένα γεγονός, το καταλαβαίνετε, είναι ένα νοσοκομείο που χρειάζονται. Αλλά γίνονται όλες οι προσπάθειες να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και σε καμία περίπτωση δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ