Εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή: Από την εγκληματικότητα ως το μέρισμα, τη Siemens και τον Αυγενάκη

Του Ηλία Μπενέκου

Σύγκρουση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με… αφετηρία τα ζητήματα ασφάλειας, η οποία πάντως αναμένεται να εξελιχθεί σε αντιπαράθεση εφ’ όλης της ύλης, σήμερα στη Βουλή στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξαρση της εγκληματικότητας, με αφορμή σειρά περιστατικών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν πως η σημερινή συζήτηση αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να επανέλθει η ατζέντα στα θέματα ασφάλειας – που κατά την εκτίμησή τους αποτελούν προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης – και να αναδειχθούν τα γεγονότα εκείνα που τεκμηριώνουν τις «καταγγελίες» τους περί εικόνας «γενικευμένης ανομίας σε όλη τη χώρα».

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί τόσο στην πρόσφατη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης, όσο και στις εισβολές μελών του Ρουβίκωνα, αλλά και στην ανασφάλεια που αισθάνονται καθημερινά οι πολίτες που πέφτουν θύματα κοινών κακοποιών, οι οποίοι αποφυλακίζονται με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου.

Θα θυμίσει δε – όπως έκανε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα Πεύκης – ότι ο πρωθυπουργός προ μηνών είχε χαρακτηρίσει ανεπίκαιρο το θέμα της ασφάλειας, όταν και πάλι το είχε θέσει ο κ. Μητσοτάκης και εκ των πραγμάτων διαψεύσθηκε. Για όλους τους παραπάνω λόγους μάλιστα, θα επιχειρήσει να εμφανίσει τον πρωθυπουργό ως απολογούμενο στη Βουλή.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, την ίδια ώρα ετοιμάζονται για μια σκληρή σύγκρουση, καθώς επί της ουσίας πρόκειται για την πρώτη μετά από καιρό, κατά πρόσωπο αντιπαράθεση των δύο πολιτικών αρχηγών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αντικρούσει τις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ περί «ανομίας», παραθέτοντας στοιχεία – που όπως διαμηνύουν από το Μαξίμου – θα δείξουν ότι « η Ελληνική Αστυνομία έχει περιορίσει τα βαριά ποινικά αδικήματα στο χαμηλότερο επίπεδο που βρίσκονταν τα τελευταία δέκα χρόνια».

Παράλληλα θα αναφερθεί αναλυτικά στις επιτυχίες της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, από την εξάρθρωση συμμοριών εγκληματικών οργανώσεων, διακίνησης ναρκωτικών, μέχρι τη διαλεύκανση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, αλλά και την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που είχε απαγάγει τον επιχειρηματία Λεμπιδάκη.

Στο πλαίσιο αυτό θα κατηγορήσει τη ΝΔ και τα φιλικά προς αυτή Μέσα Ενημέρωσης, ότι «ασκούν ένα είδος ιδεολογικής τρομοκρατίας» υποστηρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας και προσπαθώντας να πυροδοτήσει συντηρητικά και φοβικά αντανακλαστικά.

Επίσης ο κ. Τσίπρας θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της ομιλίας του, προκειμένου να αναδείξει μια σειρά από θέματα, τα οποία όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση, δεν προβάλλονται επαρκώς από μερίδα των ΜΜΕ, προκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί και να δώσει εξηγήσεις.

Μεταξύ αυτών τις πληροφορίες που εμπλέκουν τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη σε παραδικαστικό κύκλωμα, τις αποκαλύψεις για χρηματισμούς κομμάτων από τη Siemens, αλλά και τα νέα στοιχεία για το Ντυνάν.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ