Έτσι έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του εκτελεστή της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο ένας από τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στις 12 Οκτωβρίου, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην, ενώ το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπόλοιπων δύο δραστών που διαφεύγουν της σύλληψης συνεχίζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο φερόμενος ως εκτελεστής του δικηγόρου εντοπίστηκε όταν επικοινώνησε με γυναίκα, στην οποία αναφέρθηκε για την δολοφονία του άτυχου δικηγόρου, μιλώντας σε μια ιδιότυπη αλβανική αργκό διάλεκτο.

Ο άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, είναι δραπέτης των φυλακών και μετά τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, προσπαθούσε να φτάσει στην πατρίδα του, ώστε να εξαφανιστεί.

Διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Ριγανόκαμπος στην Εγλυκάδα Πατρών και από εκεί επικοινώνησε με δικό του τηλέφωνο, που γνώριζαν οι διωκτικές αρχές, με μία γυναίκα, προκειμένου να του παραχωρήσει κρησφύγετο ή να τον βοηθήσει να διαφύγει.

Όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, ο εκτελεστής μιλούσε σε μια ιδιότυπη αλβανο-τσιγγάνικη διάλεκτο, χωρίς να είναι εύκολη η μετάφραση της συνομιλίας.

Όμως οι αστυνομικοί βρήκαν ένα άτομο που μπορούσε να κάνει την μετάφραση, από την οποία προέκυψαν αναφορές στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο 32χρονος προσήχθη το περασμένο Σάββατο στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ στο σπίτι του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας του δικηγόρου.

Συνελήφθη αρχικά επειδή ήταν δραπέτης και για οπλοκατοχή, με τους αστυνομικούς να αναμένουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστώσουν αν το γενετικό του υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που έχει βρεθεί στο γραφείο του δικηγόρου.

Στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχαν μπει ο 32χρονος δραπέτης, ένας ακόμη συνεργός του, ενώ ο τρίτος βρισκόταν εξωτερικά του κτιρίου.

Η προσέγγιση του δικηγόρου ήταν «συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού, και την «ενοικίαση» των δραστών για την υλοποίησή του. Ωστόσο, ο εκφοβισμός κατέληξε από «ατύχημα» στο έγκλημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ