Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στον Realfm 97,8 για τις καταγγελίες σχετικά με τα ψυχιατρικά νοσοκομεία

Για τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή επισημαίνοντας παράλληλα ότι “το σύστημα ψυχικής υγείας στη χώρα μας έχει καταρρεύσει”.

“Οι ασθενείς συνεχίζουν να κινδυνεύουν, να ταλαιπωρούνται εξαιτίας της κατάρρευσης των νοσοκομείων των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ” τόνισε ο κ. Γιαννακός αναφερόμενος και στη σημερινή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα με αφορμή τα χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την κατάσταση που επικρατεί στις ψυχιατρικές κλινικές ο κ. Γιαννακός επισημαίνει: “Πολιτική ψυχικής υγείας στη χώρα μας δεν κάνει το υπουργείο, κάνουν οι εισαγγελείς. Το 60 με 70% των εισαγωγών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό ενώ κανονικά εάν υπήρχε επαρκές δίκτυο δεν θα χρειαζόταν όλο αυτό”.

“Επειδή είναι λίγα τα κρεβάτια οξέων περιστατικών, 12.000 ασθενείς δεν βρίσκουν να εισαχθούν στα ψυχιατρικά νοσοκομεία. Αναγκάζονται και πάνε στον εισαγγελέα. Παράλληλα έχουμε 2.000 καταγεγραμμένα άτομα που προκαλούν οι ίδιοι φασαρίες για να τους συλλάβει η αστυνομία, να γίνει εισαγγελική παραγγελία και να εισαχθούν στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και να βρουν στέγη, φαγητό και φάρμακα” επισημαίνει ο κ. Γιαννακός.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ