Φόβοι για πλημμύρες μετά την καταστροφική φωτιά στη Χαλκιδική

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Μόλα Καλύβα στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Οι ζημιές ήταν κυρίως σε δασική έκταση και καλλιέργειες ελαιόδεντρων σε Κασσανδρινό, Καλάνδρα και στον οικισμό Μόλα Καλύβα, όπως επίσης και σε αυλές σπιτιών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κασσάνδρας, Βασίλη Κυρίτση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος και το δασαρχείο θα πρέπει να “τρέξουν” τα αντιπλημμυρικά έργα για να προλάβουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

“Πιθανές βροχοπτώσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή της Μόλα Καλύβα, λόγω και του επικλινούς γεωγραφικού ανάγλυφου. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κινήθηκαν άμεσα, ενώ ο δήμος κάνει έργα συντήρησης. Οφείλουμε να πράξουμε τα δέοντα πριν τις βροχές” πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης.

Το περιθώριο που δίνεται για την καταγραφή των ζημιών είναι ένα δίμηνο, ωστόσο η δημοτική αρχή καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν τις αιτήσεις το συντομότερο δυνατό.

Ο δήμαρχος Κασσάνδρας κάλεσε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας να καταθέσουν αιτήσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί.

“Σ’ ένα ή δύο σπίτια καταστράφηκαν οι σκεπές, ενώ σε αρκετά περισσότερα είχαμε ζημιές στους κήπους και καλούμε τους ντόπιους και τους ιδιοκτήτες εξοχικών να καταθέσουν τις απαραίτητες αιτήσεις” είπε ο κ. Κυρίτσης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ