5 τροφές για λαμπερά και υγιή μαλλιά

Μπορείτε να δώσετε λάμψη και υγεία στα μαλλιά σας χωρίς να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα του εμπορίου, αλλά με φυσικό τρόπο. Οι παρακάτω 5 τροφές περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών σας.

Σολομός: Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν στη λάμψη των μαλλιών. Άλλες τροφές που περιέχουν μεγάλη ποσότητα Ω-3 είναι τα ψάρια, το έλαιο λαχανικών, ο λιναρόσπορος και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Γιαούρτι: Περιέχει πρωτεΐνες που είναι το δομικό στοιχείο των μαλλιών. Τα μαλλιά αποτελούνται από την πρωτεΐνη κερατίνη. Επίσης, το γιαούρτι περιέχει βιταμίνη B5, που συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και την καλή ανάπτυξη των μαλλιών.

Σπανάκι: Το σπανάκι και γενικά τα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν βιταμίνη A, σίδηρο, φυλλικό οξύ, βήτα καροτίνη και βιταμίνη C. Όλες αυτές οι θρεπτικές ουσίες κρατούν τα μαλλιά ενυδατωμένα και εμποδίζουν το σπάσιμό τους.

Γλυκοπατάτα: Όπως και τα φυλλώδη λαχανικά, οι γλυκοπατάτες περιέχουν Β-καροτίνη την οποία ο οργανισμός μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α που προστατεύει τα μαλλιά από τη θαμπάδα καθώςενεργοποιεί τους αδένες του κεφαλιού.

Στρείδια: Είναι εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος είναι απαραίτητος για την υγεία του δέρματος.

Πηγή πληροφοριών: omorfamystika.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ