6+1 κόλπα για να φτιάχνεις εύκολα και έξυπνα την βαλίτσα σου

Η προετοιμασία της βαλίτσας είναι μια υποτιμημένη μορφή… τέχνης, ή και επιστήμης, όπως το πάρει κανείς. Και φυσικά έχει τα μυστικά της. Να λοιπόν τα πράγματα που κάνουν όσοι ταξιδεύουν συχνά – και πρέπει να αρχίσεις να εφαρμόζεις κι εσύ:

1. Αν συνηθίζεις να γυρνάς με αφόρετα ρούχα από τα ταξίδια σου, εφάρμοσε στο εξής τον κανόνα του «1/2»: Από όσα παντελόνια βάλεις πάνω στο κρεβάτι για να πάρεις μαζί σου, διάλεξε τα μισά. Κάνε το ίδιο για τα μπλουζάκια, τα παπούτσια και τα μπουφάν. Τα μόνα πράγματα που επιτρέπεται να πάρεις σε αφθονία είναι εσώρουχα. Για να αποφασίσεις ποια πράγματα θα αφήσεις πίσω, κάνε συνδυασμούς και άσε στην άκρη τα κομμάτια που δεν συνδυάζονται με τουλάχιστον άλλα δύο πράγματα στη βαλίτσα σου.

2. Αξιοποίησε σωστά τους χώρους της βαλίτσας, γεμίζοντας τα κενά με παπούτσια, κάλτσες και αξεσουάρ. Αν θέλεις τα ρούχα σου να μην τσαλακωθούν, είναι σημαντικό να μην αφήσεις καθόλου κενό χώρο. Αντί να βάλεις λοιπόν 3 ζευγάρια παπούτσια σε μία τσάντα και να προσπαθήσεις να τοποθετήσεις όλον αυτόν τον όγκο μέσα στη βαλίτσα, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις υφασμάτινες θήκες παπουτσιών (μία για κάθε ζευγάρι ή και μία για κάθε παπούτσι) και να μοιράσεις τον όγκο, γεμίζοντας τις «τρύπες» ανάμεσα στα ρούχα.

3. Για να χωρέσεις περισσότερα ρούχα σε μία βαλίτσα, δοκίμασε να τυλίξεις παντελόνια και μπλουζάκια, αντί να τα διπλώσεις. Μπορείς επίσης να τοποθετήσεις ζώνες και κάλτσες μέσα στα παπούτσια, για να εξοικονομήσεις ακόμα περισσότερο χώρο!

4. Για να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου, τοποθέτησε ανάμεσά τους 1-2 αρωματικά, από αυτά που βάζεις και στα συρτάρια στο σπίτι.

5. Προστάτευσε τα εύθραυστα αντικείμενα και τα υγρά προϊόντα. Αν μεταφέρεις κάτι σχετικά εύθραυστο, τύλιξέ το με μια πετσέτα και τοποθέτησέ το ανάμεσα σε ρούχα. Βάλε επίσης όλα τα υγρά προϊόντα, όπως το σαμπουάν και το αφρόλουτρό σου, σε νάιλον συσκευασίες τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς. Αν μεταφέρεις καλλυντικά όπως ρουζ και σκιές, τοποθέτησε cotton pads στη συσκευασία (φρόντισε όμως να κλείνει).

6. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις κάπου που ξέρεις ότι θα ψωνίσεις, προνόησε για τον σχετικό χώρο στην αποσκευή σου. Μπορείς, για παράδειγμα, να πακετάρεις ένα μικρό (άδειο) backpack, το οποίο θα γεμίσεις με ό,τι αγοράσεις από τον ταξιδιωτικό σου προορισμό. Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο, μπορείς να κρατήσεις το backpack ως χειραποσκευή.

Plus: Φρόντισε για την άνεσή σου στο ταξίδι. Ντύσου ζεστά και άνετα και, αν έχεις μπροστά σου ένα πολύωρο ταξίδι, φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα ειδικό μαξιλαράκι αυχένα, όπως επίσης και μάσκα ύπνου ή ωτοασπίδες, για να μπορέσεις να κοιμηθείς.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ