• "Εμφύλιος" στους φαρμακοποιούς

  11:58 πμ, Σαββατο 16 Ιουν 2012 11:58 πμ, Σαββατο 16 Ιουν 2012

  Ρήξη προκαλεί ανάμεσα στους φαρμακοποιούς η επιστολή που τους έστειλε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με την οποία τους καλεί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να αρχίσουν να δίνουν κανονικά με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ έως και τις 25 Ιουνίου.

  Η επιστολή αυτή έρχεται τρεις μέρες μετά την ομόφωνη απόφαση των φαρμακοποιών της χώρας να συνεχίσουν να μην δίνουν φάρμακα με πίστωση μέχρι τη Δευτέρα και να αναστείλουν την κινητοποίησή τους μόνο όταν φανούν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

  Ο κ. Αμπαντζόγλου γράφει στην επιστολή αυτή ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις καθώς - μεταξύ άλλων - έχουν ήδη λάβει οι φαρμακοποιοί τα 122 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 50% όσων τους οφείλονται για το μήνα Απρίλιο.

  Έντονα αντέδρασε μετά την επιστολή του κ. Αμπατζόγλου ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος ο οποίος τόνισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ότι «η κινητοποίηση των φαρμακοποιών συνεχίζεται κανονικά σε ότι αφορά τους φαρμακοποιούς της Αττικής αλλά και άλλων συλλόγων της χώρας» ενώ θεωρεί ότι η επιστολή του κ. Αμπατζόγλου εκφράζει προσωπική άποψη και είναι «τουλάχιστον περίεργη δυο ημέρες πριν από τις εκλογές».

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα