5 συμβουλές για να διακοσμήσεις υπέροχα το πρώτο σου διαμέρισμα

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις στο πρώτο σου διαμέρισμα μόνη ή με τον αγαπημένο σου; Δες πέντε σημαντικές συμβουλές που σου δίνουν οι καλύτεροι στο χώρο της διακόσμησης.

Τι να αγοράσεις

Αγόρασε μόνο ό,τι λατρεύεις. Τα πράγματα για τα οποία δεν είσαι τόσο σίγουρη ότι θέλεις καλό είναι να μην τα αγοράσεις. Μη βιάζεσαι. Έχεις όλο το χρόνο να διακοσμήσεις το σπίτι σου σταδιακά δίνοντάς του τη μορφή που επιθυμείς.

Μάζεψε πράγματα

Άρχισε να συλλέγεις πράγματα από τώρα. Πήγαινε σε γκαλερί, σε μαγαζάκια με αντίκες και όπου αλλού θέλεις. Όταν ταξιδεύεις φρόντιζε να παίρνεις πράγματα που σου αρέσουν και ταιριάζουν με το διαμέρισμά σου. Έτσι μέσα στο χώρο σου θα φαίνεται η ιστορία σου και όλα όσα βρίσκονται μέσα σε αυτό θα αντιπροσωπεύουν τις περιπέτειές σου, τα πάθη σου και στην τελική.. εσένα.

Άσε τους ειδικούς να βοηθήσουν

Υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία χρειάζονται ειδικούς για να γίνουν καλά. Για παράδειγμα, χρειάζεσαι ειδικό για να βάλεις μία ταπετσαρία. Μην προσπαθείς να κάνεις τα πάντα μόνη σου. Μπορεί να νομίζεις ότι είναι εύκολο αλλά δεν πρόκειται ποτέ να έχεις το αποτέλεσμα που ονειρεύτηκες ή είδες σε κάποιο περιοδικό αν τα κάνεις όλα – ακόμα και τα πιο δύσκολα πράγματα – μόνη σου.

Έπιπλα που θα μεγαλώσουν μαζί σου

Ψάξε για έπιπλα διαχρονικά που θα έχεις μαζί σου όσο κι αν περάσουν τα χρόνια. Αν για παράδειγμα είδες ένα γραφείο και το ερωτεύτηκες (ενώ δεν έχεις χώρο για γραφείο στο σπίτι σου), πάρ’το και χρησιμοποίησέ το για τραπεζαρία. Κάποια στιγμή, σε κάποιο άλλο σπίτι που θα πας και θα έχεις περισσότερο χώρο θα το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις εσύ.

Τόλμα

Ακόμα και να έχεις μικρά δωμάτια μη φοβηθείς να τολμήσεις με τα χρώματα. Τα έντονα χρώματα κάνουν ένα σπίτι ενδιαφέρον και σου δίνουν και χρόνο να ψάξεις να βρεις με την ησυχία σου πίνακες για να διακοσμήσεις τους τοίχους σου.

Πηγή: faysbook.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ