Περισσότερες από 50 φωτιές σε ένα 24ωρο στη χώρα

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 54 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στις 4 Αυγούστου στην περιοχή Πιτσινάδες Κυθήρων είναι σε εξέλιξη χωρίς ενεργό μέτωπο, οριοθετημένη περιμετρικά με μικρές μόνο εστίες εντός της καμένης έκτασης.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 20 οχήματα και 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 οχήματα ΟΤΑ και 3 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 8 Αυγούστου στην περιοχή Τ.Κ Τσεκούρι Πάργας είναι οριοθετημένη περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο και επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 9 Αυγούστου στην περιοχή ΜαριέςΣτενίτης Ζακύνθου είναι οριοθετημένη περιμετρικά με διάσπαρτες εστίες εντός της καμένης έκτασης. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 9 Αυγούστου στην περιοχή Νεοχώρι Γορτυνίας είναι οριοθετημένη. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα ΟΤΑ και 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Βροντερό Φλώρινας είναι οριοθετημένη με διάσπαρτες εστίες. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση στο Δίλοφο Φαρσάλων είναι οριοθετημένη περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο. Στην περιοχή επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε εν υπαίθρω έκταση στην Καισαριανή Αττικής είναι οριοθετημένη περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο.

Επίσης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε θερμοκήπιο στο Κιλελέρ, του νομού Λάρισας, για την οποία ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική στις 06:05 χθες, συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην επιχείρηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο με ζωοτροφές στο Γυμνό, του δήμου Ερέτριας, στο νομό Ευβοίας, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική στις 12:20 χθες.

Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην αποθήκη.

Τέλος, νεκροί εντοπίστηκαν ο Κ.Γ. του Δ. 56 ετών και ο Κ.Ε. του Δ. 54 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία, στις εργατικές κατοικίες Πολυχνίτου στη Λέσβο.

Από την πυρκαγιά, για την οποία ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική στις 02:30 σήμερα, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στη μονοκατοικία.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν δέκα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα. Για τα παραπάνω περιστατικά, προανάκριση διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ