• Καταγγέλλουν τον δήμαρχο

  3:55 μμ, Πέμπτη 14 Ιουν 2012 3:55 μμ, Πέμπτη 14 Ιουν 2012

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, γιατί προσπαθεί «να καταστρατηγήσει τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

  Διαβάστε την καταγγελία:

  «Υπενθυμίζουμε ότι, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης πρωτοστατεί:

  1. Στην καταστρατήγηση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με την παράνομη λειτουργία τους την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής (Μ.Α.Τ.).

  2. Στην παράταση του ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών έως τις 8.00 το βράδυ, ενέργεια αντιπαιδαγωγική που ενισχύει την επιδίωξή του για την μετατροπή των Παιδικών Σταθμών σε χώρους φύλαξης (PARKING).

  3. Στην τρομοκράτηση των εργαζομένων στους Παιδικού Σταθμούς με συνεχής απειλές, μετακινήσεις και πειθαρχικές διώξεις.

  4. Στη μη χορήγηση των αδειών που δικαιούται το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών σύμφωνα με το Ν.3584/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων) και στην παραβίαση του τρόπου χορήγησης των αναρρωτικών αδειών.

  5. Στην πραγματοποίηση παράνομων οικοδομικών εργασιών σε Παιδικό Σταθμό που λειτουργούσε την περίοδο των Χριστουγέννων (παράνομα) με την παρουσία μικρών παιδιών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου.

  6. Στην αδιαφορία του για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην σίτιση των παιδιών λόγω κάκιστης ποιότητας τρόφιμα, με αποτέλεσμα μετά από έγγραφα των εργαζόμενων να θορυβηθούν και να υπάρξει παρέμβαση του Ε.Φ.Ε.Τ.

  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δηλώνει την παρέμβασή της στη συζήτηση της προσφυγής του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των εργαζομένων και καλεί τόσο το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταματήσουν να δίνουν πολιτική και υπηρεσιακή κάλυψη στις παράνομες αποφάσεις και ενέργειες του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών.

  Σε αντίθετη περίπτωση, η απάντηση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο θα είναι ανάλογη των μεθοδεύσεων και αποφάσεών τους.

  Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.»

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα