Το πρωί της Κυριακής συνεδριάζει η ΠΟΕ ΟΤΑ για την κυβερνητική πρόταση – Προειδοποίηση ΚΕΕΛΠΝΟ για σοβαρό κίνδυνο από τα σκουπίδια

Στις 11 το πρωί της Κυριακής θα συνεδριάσει τελικά η ΠΟΕ ΟΤΑ για να συζητήσει την κυβερνητική ρύθμιση για τους συμβασιούχους των δήμων.

Για “ρύθμιση που απέχει πολύ απ αυτά που διεκδικούν” έκαναν λόγο εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ μετά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει τη Δευτέρα το υπουργείο, οι νυν συμβασιούχοι θα διασφαλίζονται με νέες συμβάσεις μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων (πινάκων) του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι’ αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

Τα κριτήρια του διαγωνισμού καθώς και αν θα μοριοδοτούνται οι νυν συμβασιούχοι θα καθοριστούν από το ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Την ίδια ώρα πάντως, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία η εκτεταμένη συσσώρευση απορριμμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ