Τρεις σπιτικές μάσκες ομορφιάς με αβοκάντο

Η ομορφιά είναι ένα θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες στο κόσμο, είτε είναι μαμάδες, είτε νοικοκυρές, είτε εργαζόμενες, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Όλες, λοιπόν, οι γυναίκες θέλουν να έχουν μια λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα γεμάτη φως και λάμψη.

Οι σπιτικές μάσκες προσώπου με αβοκάντο είναι από τις καλύτερες φυσικές μάσκες και είναι γνωστές για τη θρέψη και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Αυτός ο καρπός είναι γεμάτος με μέταλλα φιλικά προς το δέρμα όπως σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, χαλκό, μαγνήσιο κλπ., Βιταμίνες Α, Ε, Β και Κ και ακόρεστα λίπη.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τρεις διαφορετικές μάσκες προσώπου με αβοκάντο στο σπίτι.

Να θυμάστε:

• Οι μάσκες προσώπου αβοκάντο είναι απαλλαγμένες από χημικά και συνθετικά συστατικά.

• Φτάνουν μέχρι στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος για να δώσουν ελαστικότητα ακόμα και στο εξαιρετικά ξηρό δέρμα.

• Κάνουν θαύματα για να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης.

• Είναι φθηνές και μπορούν εύκολα να γίνουν στο σπίτι χρησιμοποιώντας τα φυσικά συστατικά που είναι διαθέσιμα στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Μάσκα αβοκάντο με μέλι:

Αυτά τα δύο φυσικά συστατικά, δηλαδή, το αβοκάντο και το μέλι, λειτουργούν ως φυσικά ενυδατικά. Αυτή η μάσκα είναι ιδανική για την ώριμη και ξηρή επιδερμίδα.

Πάρτε 1 ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδίστε το και βγάλτε το κουκούτσι του. Σε ένα μπολ λιώστε το με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένας κρεμώδης πολτός.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να μετατραπεί σε ομοιόμορφη πάστα. Εφαρμόστε στο δέρμα και αφήστε το για 10-15 λεπτά.

Ξεπλύνετε το μείγμα με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας με μια μαλακή πετσέτα. Αυτή η συνταγή θα προσδώσει μια όμορφη λάμψη στο πρόσωπό σας.

Μάσκα με βρώμη και αβοκάντο:

Αυτή η συνταγή λειτουργεί ως μια σούπερ ενυδατική μάσκα και βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη. Πάρτε 1/2 ώριμο αβοκάντο και 1/2 φλιτζάνι βρώμη.

Μαγειρέψτε τη βρώμη σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του πακέτου και μετά ανακατέψτε καλά με το πολτοποιημένο αβοκάντο (χωρίς την φλούδα και το κουκούτσι του) μέχρι να μετατραπεί σε μια πάστα.

Εφαρμόστε το στο δέρμα σας και αφήστε το για 10-15 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα σας με μια μαλακή πετσέτα.

Αβοκάντο, μπανάνα και αυγά:

Πάρτε 1/2 ώριμο μαλακό αβοκάντο, 1/2 ώριμη μπανάνα και 1 κρόκο αυγού. Λίωστε και ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί για να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Εφαρμόστε στο δέρμα σας και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε το με χλιαρό νερό και, στη συνέχεια, στεγνώστε το δέρμα σας με μια μαλακή πετσέτα.

Θα διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι να κάνετε και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μάσκες προσώπου με αβοκάντο.

Είναι ανέξοδες και χωρίς χημικά. Μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από αυτές μία φορά την εβδομάδα και να παρακολουθήσετε το δέρμα σας να μεταμορφώνεται!

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ