“Να τους πάρουν με τις πέτρες…”

Σε Οδύσσεια έχει μετατραπεί η εύρεση φαρμάκων από τους καρκινοπαθείς καθώς είναι αναγκασμένοι να περιμένουν σε ατέλειωτες ουρές έξω από τα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα πολυπόθητα φαρμακευτικά σκευάσματα για τη θεραπεία τους.

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο χώρο της υγείας μίλησε στο metrogreece.gr ο πρώην διοικητής του Γ.Ν.Α.-φαρμακοποιός, Αντώνης Αυγερινός.

Στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες αποδίδει την υπάρχουσα κατάσταση στα νοσοκομεία και τα φαρμακεία ο κ. Αυγερινός λέγοντας χαρακτηριστικά «το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και εξ ολοκλήρου ευθύνονται οι κατά καιρούς ηγεσίες του υπουργείου υγείας».

«Οι άνθρωποι που μέχρι τώρα ασχολούνταν με τα θέματα της υγείας ήταν παντελώς άσχετοι και δεν στάθηκαν ποτέ στο ύψος των περιστάσεων. Όσο ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει να τους πάρει με τις πέτρες, δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση», ανέφερε ο κ. Αυγερινός και συνέχισε λέγοντας «τα νοσοκομεία θα κλείσουν. Δεν θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν γιατί κάποια στιγμή οι προμηθευτές θα σταματήσουν να δίνουν με πίστωση φάρμα».

Τέλος πρόσθεσε «οι κινήσεις για τα αντικαρκινικά φάρμακα δεν γίνονται εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου, αλλά είναι μία φυσική συνέπεια της όλης πολιτικής στο χώρο της υγείας που συνέπεσε όλως τυχαίως με την προεκλογική περίοδο. Μπορεί να υπάρξει μία πρόσκαιρη νηνεμία με κάποιες εμβόλιμες λύσεις. Εάν όμως δεν προσπαθήσουν όλα τα κόμματα να βρουν μία εθνική πολιτική στο θέμα της υγείας, τα πράγματα θα οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια από το κακό στο χειρότερο».      Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ