Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στον ANT1 για την αποκάλυψη της εφημερίδας «Ειδήσεις»

Για τις σοβαρές καταγγελίες ότι εργοδότες δημεύουν μισθούς εργαζομένων, αναγκάζοντάς τους να πάνε στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης παρουσία… συνοδού, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Ειδήσεις», η οποία αναφέρεται στον εργασιακό μεσαίωνα. Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνεται ότι το σώμα επιθεώρησης εργασίας γνωρίζει αμέτρητες περιπτώσεις εργαζομένων που αμείβονται με κουπόνια και δωροεπιταγές και έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες για τα φαινόμενα δήμευσης μισθών από μπράβους.

«Μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2016, είχαμε επιχειρήσεις που έβαζαν τους εργαζόμενους και υπέγραφαν μεγαλύτερες εξοφλητικές αποδείξεις μισθοδοσίας από ό,τι τα χρήματα που τους έδιναν στο χέρι. Από τον Δεκέμβριο και μετά, υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις ως αποδεικτικό εξόφλησης μισθοδοσίας να καταθέτουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό. Μερικές από αυτές τις εταιρείες, στέλνουν τους εργαζόμενους παρουσία συνοδού, ο οποίος δεν έχει εργασιακή σχέση με την εταιρεία. Εκεί ο εργαζόμενος κάνει ανάληψη το υπερβάλλον ποσό, το δίνει στο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια το επιστρέφει στο ταμείο της εταιρείας. Πρόκειται για καθαρή ληστεία», δήλωσε ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ