• Λιμενικοί:5 χρόνια χωρίς φάρμακα

  5:14 μμ, Τρίτη 05 Ιουν 2012 5:14 μμ, Τρίτη 05 Ιουν 2012

  Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι από τα τέλη του 2007 οι λιμενικοί σε όλη τη χώρα και τα φάρμακά τους, όπως και τους γιατρούς, τα πληρώνουν από την τσέπη τους, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Σαϊτάκης.

  Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, 7.500 οικογένειες Λιμενικών, για τέσσερα και πλέον χρόνια, αντιμετωπίζουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, με την αποστέρηση της πρόσβασής τους σε ιατρούς και φαρμακεία, παρά το γεγονός ότι, με απόλυτη συνέπεια, καταβάλλουν τις μηνιαίες εισφορές που τους αναλογούν.

  Ο κ. Σαϊτάκης αναφέρει, ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι στις αρχές του 2012 εξασφαλίστηκε ένα κονδύλι 4 εκατομμύριων ευρώ, από το συνολικό ποσό των 7,5 εκατομμυρίων που οφείλονται από το 2007 σε δαπάνες υγείας και αφορούν την καταβολή χρημάτων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του προσωπικού του λιμενικού, φαρμακεία, ιδιώτες γιατρούς και κλινικές, μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί κανένα ποσό.

  Τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επικαλείται γραφειοκρατική διαδικασία, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων πληρωμής που έχουν συγκεντρωθεί και προσθέτει ότι οι ενώσεις των φαρμακοποιών, όπως και των γιατρών έχουν καταγγείλει πλέον τις συμβάσεις με το Λιμενικό Σώμα και δεν δέχονται παραπεμπτικά σημειώματα από τους λιμενικούς.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα