Ο Δήμος Αθηναίων σβήνει τις κλήσεις… μετά θάνατον

Το πήρε απόφαση ο Δήμος Αθηναίων και άρχισε να δέχεται χωρίς δεύτερη συζήτηση τις αιτήσεις πολιτών που ζητούν να ακυρωθούν κλήσεις από παράνομη στάθμευση, επειδή εκείνοι που παρανόμησαν, δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η διαδικασία της ακύρωσης, πάντως, δεν γίνεται αυτόματα με την προσκόμιση της ληξιαρχικής πράξης θανάτου.

Εν προκειμένω, το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει μεθαύριο καλείται να αποφασίσει επί των αιτήσεων που υπέβαλαν οι κληρονόμοι τεσσάρων παραβατών που έχουν φύγει από τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο θέμα είχε τεθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων της 23/6/16. Εκεί, τότε, ο κληρονόμος δεν ζητούσε απλώς την ακύρωση των κλήσεων από παραβάσεις στις οποίες είχε υποπέσει ο αποθανών.

Ο κληρονόμος είχε πληρώσει ήδη το συνολικό ποσό των περίπου 2.200 ευρώ που αντιστοιχούσε και ζητούσε την επιστροφή του, επικαλούμενος σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μάλιστα από το έτος 2007!

Όμως, το θέμα αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση εκείνη και επανήλθε σε επόμενη περί τα τέλη Ιουλίου, οπότε και ικανοποιήθηκε το αίτημα του κληρονόμου. Στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης οι αντίστοιχες εισηγήσεις αφορούν:

* Δεκαεννέα κλήσεις (19) με συνολική οφειλή 2.001,82 ευρώ από παραβάσεις στάθμευσης στις οποίες είχε υποπέσει πολίτης στο διάστημα των ετών 2007-2012 και μάλιστα με δύο διαφορετικά οχήματα. Ο πολίτης που είχε παρανομήσει, έχει πεθάνει από το 2015 σε ηλικία 54 ετών.

* Δύο κλήσεις από το 1997 με συνολική οφειλή 264,12 ευρώ από παραβάσεις στις οποίες είχε υποπέσει πολίτης που πέθανε το 2013 σε ηλικία 52 ετών.

* Μία κλήση από το 2014 βάσει της οποίας προέκυπτε οφειλή 80 ευρώ για στρατιωτικό που πέθανε το 2015 σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ