Φως και σκιά στο χρόνο…

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Λεβίδου 13, Κηφισιά) παρουσιάζει στον αύλειο χώρο του την έκθεση του Νίκου Ζήβα, με τίτλο «Ηλιοστάσια».Με αυτή την έκθεση – που θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου-, το τιμώμενο από το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) για το 2012, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας “Γαία”, ξεκίνησε την σειρά εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η έμπνευση για τη δημιουργία της σειράς των γλυπτών του Νίκου Ζήβα ήταν τα ηλιακά ωρολόγια και το γοητευτικό παιχνίδι φωτός και σκιάς με τον χρόνο.Ο στόχος της δημιουργίας του Νίκου Ζήβα, σύμφωνα με τον ίδιο:

«Η όλη σύνθεση ολοκληρωνόταν έχοντας ως στόχο και θέμα την ωρική επιφάνεια και τον «στολισμό» της, με γνώμονα τον δείκτη του ρολογιού. Τον ρόλο του γνώμονα έπαιξαν διάφορα αντικείμενα όπως γουδοχέρια, καρφιά, δείκτες ζυγών (καντάρια), μάνταλα, μεντεσέδες. Όλα παλαιά αντικείμενα, με την πατίνα του χρόνου να τα χαρακτηρίζει, και τη νέα τους χρήση να τα εντάσσει αρμονικά στο σύνολο».  Διαβάστε αναλυτικά στη naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ