Παραδίδουν δωρεάν μαθήματα

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία του δήμου Ζωγράφου είναι σε εφαρμογή τον τελευταίο μήνα. Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Λυκείου οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ιδιωτικά φροντιστήρια.

Η υπεύθυνη υλοποίησης του κοινωνικού φροντιστηρίου και κοινωνική λειτουργός, κυρία Νατάσα Καζάκου, μίλησε στο metrogreece.gr γι’αυτή την πρωτοβουλία.

”Πρόκειται για μια ιδέα του δήμου Ζωγράφου, η οποία βρήκε αρκετούς υποστηρικτές σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στις οποίες έχουμε περιέλθει, οι υπεύθυνοι του δήμου κοινοποίησαν την ιδέα για το κοινωνικό φροντιστήριο σε σχολεία του δήμου. Προς το παρόν έχουμε 15 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι δουλεύουν εθελοντικά. Στις 23/4 λειτούργησε το πρώτο μας τμήμα με 10 μαθητές της Α’ λυκείου. Σκοπός μας είναι από Σεπτέμβρη να δημιουργηθούν τμήματα για όλες τις τάξεις του λυκείου αλλά και του γυμνασίου.

Η ενισχυτική διδασκαλία θα πραγματοποιείται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι καθηγητές θα δουλεύουν εθελοντικά και κατ’επέκταση για περιορισμένες ώρες την ημέρα, υπάρχει ανάγκη από καθηγητές προκειμένου να καλυφθούν οι διδακτικές ανάγκες.

Αρχές του επόμενου μήνα θα δημιουργηθεί τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για μετανάστες. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενημερώσαμε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και μέχρι στιγμής έχουμε δεχθεί αρκετές αιτήσεις.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε δύο αίθουσες που μας έχει παραχωρήσει ο δήμος Ζωγράφου, στην πλατεία Κύπρου στα Ιλίσια”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα μαθήματα στο 2107486267 καθημερινά από 8π.μ. – 4 μ.μ. ή να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].            Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ