• Στροφή... προς το κέντρο

  2:39 μμ, Πέμπτη 24 Μάι 2012 2:39 μμ, Πέμπτη 24 Μάι 2012

  «Στροφή» 180 μοιρών από την αγορά στην ενοικίαση κατοικιών και από τα προάστια σε περιοχές του κέντρου και της ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα από το κόστος μετακίνησης, φαίνεται πως κάνουν οι ενδιαφερόμενοι.

  Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο ιδιοκτήτης της «Parthenon Real Estate» και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργάκος, η κίνηση για αγορά κατοικιών είναι «νεκρή», παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί έως και 30%.

  Χαρακτηριστικό είναι πως μέσα σε έναν χρόνο, από πέρσι έως και φέτος, η ζήτηση στην αγορά έχει αλλάξει ριζικά. Ενώ το πρώτο πεντάμηνο του 2011 (Ιανουάριος – Μάϊος) το 69,86% ενδιαφερόταν για την αγορά κατοικιών και το 30,14% για ενοικίαση, φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα το 62,70% ζητά να νοικιάσει σπίτια και όχι να αγοράσει.

  «Μέχρι πριν λίγο καιρό οι περισσότεροι πελάτες μας ζητούσαν να φύγουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και να πάνε στα προάστια για να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Το τελευταίο διάστημα όλοι θέλουν να επιστρέψουν πίσω για να είναι κοντά στις δουλειές τους και να μειώσουν τα έξοδα μετακίνησης. Επίσης, από την αγορά κατοικιών στρέφονται στην ενοικίαση», δήλωσε ο κ.Γεωργάκος.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα