• Σε αργία τέθηκε εφέτης

  9:40 μμ, Δευτέρα 21 Μάι 2012 9:40 μμ, Δευτέρα 21 Μάι 2012

  Σε αργία έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (ΑΔΣ) δικαστική λειτουργό, που έχει το βαθμό του εφέτη, μετά από σχετικό ερώτημα που είχε απευθύνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Η υπόθεση αφορά στις διώξεις που έχουν ασκηθεί πρόσφατα από την εισαγγελία εφετών σε βάρος προσώπων που φέρονται ως μέλη της αποκαλούμενης "μαφίας των ακινήτων", που επιχειρούσε με παράνομους τρόπους να αποσπάσει διάφορα ακίνητα μεγάλης αξίας. Η εφέτης αντιμετωπίζει κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και είναι σύζυγος δικηγόρου που κατηγορείται στην ίδια υπόθεση για περισσότερα αδικήματα, όπως και άλλα μέλη της ίδιας ομάδας.

  Οι διώξεις σε βάρος τουλάχιστον 20 ατόμων, ασκήθηκαν έπειτα από σχετική έρευνα του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου. Η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από αποκαλυπτικούς τηλεφωνικούς διαλόγους τους οποίους κατέγραψε ο "σούπερ κοριός" της ΕΥΠ.

  Παράλληλα, το ΑΔΣ έκανε δεκτό αίτημα αναβολής προέδρου Εφετών για τον οποίο επίσης υπήρξε ερώτημα για το αν θα πρέπει να τεθεί σε αργία. Το ερώτημα για τον δικαστικό λειτουργό τέθηκε με αφορμή και πάλι το σκέλος των ερευνών που διενήργησε ο Ι. Ντογιάκος σχετικά με καταγγελίες επιχειρηματία, ότι ο πρόεδρος Εφετών είχε ζητήσει χρηματικά ποσά προκειμένου να τον απαλλάξει.

  Επίσης, το δρόμο της αργίας παίρνει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, Διοικητική Πρωτοδίκης σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά τη γονική παροχή μικρού διαμερίσματος που έκανε προς τη δικαστή η μητέρα της. Όμως, η μητέρα της δικαστού καταδικάστηκε για περίπου 1 εκατ. ευρώ κατά την απασχόληση της σε φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα