Η απόφαση για την υπόθεση Energa – Ένοχοι οι 13 από τους 19

Της Άννας Κανδύλη

“Καταπέλτης” είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επί της ενοχής των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Το δικαστήριο μετά από μια διαδικασία σχεδόν δύο ετών έκρινε ενόχους τους 13 από τους 19 κατηγορουμένους ενώ αθώωσε πλήρως 6 από αυτούς.

Ειδικότερα, για την υπόθεση που αφορούσε στην είσπραξη από τις δύο εταιρείες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και του τέλους ακίνητης περιουσίας (γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ) χρήματα που δεν κατέβαλαν ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία οι κατηγορούμενοι, οι δικαστές αποφάσισαν:

Αχιλλέας Φλώρος, Στέφανος Σιαφάκας: ένοχοι για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Νίκος Δεκόλης και Άρης Φλώρος: ένοχοι για συναυτουργία στην υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Βασίλης Μηλιώνης: ένοχος για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε μεταξύ άλλων ο Άρης Φλώρος και αθώοι οι υπόλοιποι βασικοί κατηγορούμενοι.

Για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ένοχοι κρίθηκαν ο Άρης Φλώρος, ο Στέφανος Σιαφάκας και ο Νικος Δεκόλης. 

Επίσης, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα των κατηγορουμένων για επιστροφή μέρους των χρημάτων.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου και επί του αιτήματος των κατηγορουμένων καθώς και επί των ποινών. 

Διαβάστε επίσης:

Ουρές και ένταση για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ