• Στάσεις "θανάτου" στην Κρήτη

  10:10 πμ, Κυριακή 13 Μάι 2012 10:10 πμ, Κυριακή 13 Μάι 2012

  Να μην πραγματοποιούνται οι στάσεις για αποβίβαση - επιβίβαση επιβατών του ΚΤΕΛ επί του Βορείου Οδικού Άξονα, «σε σημεία που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις», ζητά με επιστολή του προς τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, αλλά και προς τον περιφερειάρχη και τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, ο Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «Ο Άγιος Χριστόφορος».

  Όπως αναφέρει σε επιστολή του, στις 5 Φεβρουαρίου 2010 «στο 31ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης επιβάτης υπεραστικού λεωφορείου που αποβιβάστηκε σε «παράνομη» στάση, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

  Επίσης, σημειώνει ότι, σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Κρήτης, «οι υφιστάμενες στάσεις λεωφορείων του ΚΤΕΛ Α.Ε. επί του Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι εγκεκριμένες και δεν έχουν τις προδιαγραφές των τύπων, των εσοχών, όπως αυτές προβλέπονται από το εγκεκριμένο σχέδιο».

  Τέλος, προτείνει «μέχρι της υποβολής και έγκρισης κατασκευής προτεινόμενων στάσεων επί του Β.Ο.Α.Κ. τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να διέρχονται μόνο από τα σημεία που αναφέρει το εγκεκριμένο προς δρομολόγιο»

  Πηγή: haniotika-nea.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα