Έφοδος σε σπίτι πρώην βουλευτή για το σκάνδαλο της Novartis

Της Άννας Κανδύλη

Σε μπαράζ ερευνών σε σπίτια, γραφεία και εταιρείες που συνδέονται με τη Novartis, καθώς και σε άνοιγμα 50 τραπεζικών λογαριασμών προσώπων, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη φαρμακοβιομηχανία, προχώρησαν οι διωκτικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η Οικονομική Αστυνομία έκανε 30 εφόδους και κατάσχεσε έγγραφα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μεταξύ άλλων, ερεύνησε το σπίτι και το γραφείο του πρώην προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη, που στο παρελθόν είχε διατελέσει και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Λιντζέρης, γιατρός γυναικολόγος στο επάγγελμα, διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων από τον Ιανουάριο του 2014 και για περίπου έναν χρόνο.

Παραιτήθηκε από τον Οργανισμό λίγο πριν από τις εκλογές του 2015 για να κατέβει υποψήφιος στη Β’ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου βουλευτής εκλεγόταν από το 2000 έως το 2012. Ο ΕΟΦ ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τη Novartis και τις πρακτικές που ακολουθούσε, προκειμένου να επιτυγχάνει υπερκοστολόγηση των προϊόντων της, καθώς μετά το 2012 στην αρμοδιότητά του πέρασε η τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η «R» επικοινώνησε με τον ∆ημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος δήλωσε άγνοια. Ωστόσο, οι πληροφορίες μας είναι απολύτως διασταυρωμένες και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Έφοδος έγινε στο σπίτι και στο γραφείο και του Παναγιώτη Μαυρίκου, που διετέλεσε εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολις» και άλλων εντύπων και είχε βρει τραγικό θάνατο στη φλεγόμενη Porsche του στην Αττική Οδό, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Τα έντυπα του Παναγιώτη Μαυρίκου λάμβαναν πολλές διαφημίσεις από τη φαρμακοβιομηχανία και στο «μικροσκόπιο» θα μπουν όλα τα παραστατικά που κατασχέθηκαν αναφορικά με τη συχνότητα προβολής της εταιρείας στα Μέσα του εκδότη, καθώς και τα ποσά που καταβάλλονταν, όπως και η διαδρομή τους.

Το όνομά του είχε συνδεθεί και με το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του αποσπούσαν εκβιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διαφήμιση.

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες και διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

Διαβάστε επίσης:

Ο Δημήτρης Λιντζέρης για την Novartis και την έφοδο στο σπίτι του

Το FBI στην Αθήνα για τις μίζες της Novartis

Για φοροδιαφυγή και οικονομικό έγκλημα ερευνάται η Novartis

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ