Ένταση στο μπλόκο των Ευζώνων

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα στην περιοχή κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατευθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης, «σπεύσαμε στο σημείο και ύστερα από διαβουλεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις τελικά ο συνάδελφος δεν πήγε αυτόφωρο και με το τρακτέρ του επέστρεψε στο σημείο όπου είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα πριν από τον κόμβο Ειδομένης, όπου θέλουμε να πάμε».

Τονίζεται ότι γύρω στις 14.00 μετά το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι προτίθενται να προχωρήσουν για μια ώρα περίπου σε συμβολικό αποκλεισμό του σημείου, όπου βρίσκονται από χθες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν τους επιτρέπουν να πάνε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούν με τα τρακτέρ τους.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένονται στο σημείο αγρότες από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου χθες στήθηκε μπλόκο και αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: 

Μάχη στρατηγικής αγροτών και ΜΑΤ για την «κατάληψη» του Προμαχώνα

Κρήτη – Σε κοινό μέτωπο για τις κινητοποιήσεις τους προσανατολίζονται οι αγρότες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ