Μπλόκα σε Μάλγαρα και Ευζώνους το Σάββατο – Οι κινητοποιήσεις στην Κεντρική Μακεδονία

Ξεκινούν και επίσημα πλέον τις κινητοποιήσεις τους το Σάββατο αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρώτο μπλόκο που θα στηθεί θα είναι στο τελωνείο των Ευζώνων, στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνέλευση της αρμόδιας συντονιστικής επιτροπής.

Στις 11 το πρωί θα αρχίσει να στήνεται και το μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων, ενώ την ίδια ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονικής-Σερρών. Οι τελευταίοι, τη Δευτέρα θα μεταφέρουν τα μπλόκα τους στο Δερβένι όπου θα αποκλείσουν και τις δυο πλευρές του οδοστρώματος.

Στο Κιλκίς, ήδη απο την Παρασκευή, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο της πόλης αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι τη Δευτέρα θα κατευθυνθούν κονβόι προς το τελωνείο των Ευζώνων.

Το μπλόκο των Ευζώνων αναμένεται να ενισχυθεί μέχρι την Τρίτη και από αγρότες απο τη Χαλκηδόνα, τα Γιαννιτσά και άλλες περιοχές της Πέλλας και της Πιερίας.

Την ερχόμενη Δευτέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής αναμένεται να κινηθούν με τα τρακτέρ τους προς την Θεσσαλονίκη, όπου θα στήσουν μπλόκο κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, από αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής του νομού Χαλκιδικής.

Οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως «το μπλόκο στα πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία) έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση την προσεχή Κυριακή στις 18.00.

Στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους, χωρίς όμως να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξε η Εθνική Οδός Λάρισας – Κοζάνης

“Θερμή” υποδοχή επεφύλαξαν οι αγρότες της Θράκης στον Πετρόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

Από 50 έως και 500 ευρώ οι αυξήσεις στις εισφορές για 650.000 αγρότες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ