Καλλιάνος: Έρχεται Χιονιάς από τη Ρωσία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

Στην κατάψυξη φαίνεται πως θα μπει ακόμη μία φορά η Ελλάδα. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για επερχόμενη επέλαση νέου χιονιά από τη Ρωσία την Πέμπτη: «Το ψύχος “κλείδωσε” και τα χιόνια έρχονται».

Ο μετεωρολόγος εκτιμά ότι όλα δείχνουν έλευση ψυχρών αέριων μαζών μεθαύριο πρώτα στη βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας και τουλάχιστον έως το Σάββατο στις υπόλοιπες περιοχές.

«Οι νεφώσεις θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσοστά υγρασίας, οι θερμοκρασίες πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές για να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα» λέει.

Αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές και την έκταση των χιονοπτώσεων, όπως σημειώνει ο κ. Καλλιάνος, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες την Παρασκευή να πέσουν χιόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών Κελσίου από την Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και τα νότια ορεινά».

Στο μεταξύ η ΕΜΥ, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, πιθανώς στην Αττική και την ανατολική νησιωτική χώρα, καθώς και αύριο σε ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Χιόνια προβλέπονται στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής και της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας (πάνω από 300 μ.) και της Θεσσαλίας.

Πηγή: Espresso

Δείτε επίσης:

Εγκλωβισμένο στα χιόνια λεωφορείο του ΚΤΕΛ με μαθητές στον Αυχένα Πριολίθου – ΦΩΤΟ

Έρχεται νέο κύμα χιονιά – Στους -15 το θερμόμετρο την Παρασκευή – BINTEO

Με ισχυρή χιονόπτωση ξύπνησαν στα ορεινά των Τρικάλων – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ