Τρόμος σε VIP’s και επιχειρηματίες – Νέες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Νέος κύκλος ερευνών με στόχο την αποκάλυψη και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στη μαφία των Ρομά διαρρηκτών, οι οποίοι είχαν ρημάξει τα σπίτια πλουσίων και όχι μόνο σε όλη τη χώρα, ανοίγει μετά την «καταιγίδα» αποκαλύψεων από την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια και τραπεζικές θυρίδες με εντολή των ανακριτών Διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα.

Δικαστικές και αστυνομικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία – φωτιά και βάζουν πλέον στο μικροσκόπιο νέα πρόσωπα που μπορεί να συνδέονται με κλεπταποδοχή ή διακίνηση των κλεμμένων κοσμημάτων, σκορπώντας τον τρόμο σε VIP’s και επιχειρηματίες. Παράλληλα αναζητούνται επιχειρήσεις που φαίνονται νόμιμες, αλλά λειτουργούν με «αχυρανθρώπους» ως υπευθύνους με σκοπό το ξέπλυμα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, στις συνολικά 33 περιπτώσεις διαρρήξεων που εξιχνιάστηκαν ήταν και η εισβολή ενόπλων στο Περιστέρι, στην υπεραγορά κρεάτων. Κατά πληροφορίες οι δράστες είχαν αρπάξει 1.500.000 ευρώ. Μετά τη ληστρική εισβολή είχε ακολουθήσει αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με τους κακοποιούς, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να πέσει νεκρός. Έπειτα από ολιγόλεπτη καταδίωξη συνελήφθη και ένας συνεργός του.

Επίσης, η Αστυνομία «χρεώνει» στη μαφία των Ρομά τη ληστεία σε γνωστό αρτοποιείο στο Πικέρμι πέρυσι. Τότε οι κακοποιοί φέρεται ότι είχαν αρπάξει 340.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Διαρρήκτες αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο από εταιρεία στον Ασπρόπυργο

7 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε για να μην γίνει το σπίτι σας στόχος διαρρηκτών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ