Πυκνή χιονόπτωση στην Ήπειρο – Σφοδροί άνεμοι και νεροποντή στο Ιόνιο

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση των χωριών προκαλεί το πυκνό χιόνι που πέφτει στους ορεινούς δήμους των Ιωαννίνων και της Άρτας.

Το χιόνι φτάνει στο ένα μέτρο στη Μηλιά Μετσόβου, τη Βωβούσα Ζαγορίου, και το Ματσούκι στα Τζουμέρκα. Ειδικότερα, στα χωριά των Τζουμέρκων, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ έχουν παγώσει οι πηγές του Βρυζοκάλαμου που δίνουν νερό στην περιοχή.

Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες της πολιτικής προστασίας και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο, ενώ με απόφαση της δημοτικής αρχής, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων απαγόρευσε απόψε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 73ο χιλιόμετρο στον κόμβο Κατσικάς έως και το 122ο στον κόμβο Παναγιάς

Η κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ισχυροί άνεμοι στην Κέρκυρα – Νεροποντή στην Ιθάκη

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ιόνιο, με την Κέρκυρα να πλήττεται από ισχυρή βροχόπτωση και σφοδρούς ανέμους που ξερίζωσαν δέντρα.

Και η Ιθάκη βρίσκεται από το πρωί στο έλεος της ισχυρής νεροποντής. Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στους περιφερειακούς δρόμους του Σταυρού, Φρικών και Πλατρειθίας που παρέμειναν κλειστοί για αρκετό χρονικό διάστημα. Η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη, λόγω των πλημμυρισμένων ρεμάτων. Οι αρχές στο νησί παραμένουν σε επιφυλακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτο: epirusgate

Διαβάστε επίσης:

Που θα χιονίσει την Πέμπτη – Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ