Εξώδικο για τον ρουκετοπόλεμο έστειλαν κάτοικοι της Χίου

Με την αποστολή εξώδικου, το οποίο προειδοποιεί να μην επαναληφθεί ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδου Χίου, κάτοικοι των δύο «εμπλεκόμενων» ενοριών επιχειρούν να θέσουν τέλος στην έκνομη όπως την χαρακτηρίζουν συνήθεια, η οποία – όπως λένε χαρακτηριστικά – δεν είναι έθιμο.

Το εξώδικο είχε σταλεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016 στους συναρμόδιους υπουργούς από πενήντα κατοίκους της περιοχής, «διαμαρτυρόμενοι για το μικροπολιτικό παιχνίδι ικανοποίησης συμπολιτών, οι οποίοι επιθυμούν τη συνέχιση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου εις βάρος των περιουσιών τους και της σωματικής τους ακεραιότητας».

Στο εξώδικο γίνεται εκτενής αναφορά στον ρουκετοπόλεμο, επισημαίνοντας ότι τίθενται σε κίνδυνο περιουσίες και η σωματική ασφάλεια των κατοίκων.

Εν κατακλείδι, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται «για κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης της διεξαγωγής του “ρουκετοπόλεμου”, που παραμένει μία έκνομη, ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη δραστηριότητα που μας πλήττει με τον πιο βάναυσο τρόπο» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά και ζητούν «την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν».

Πηγή: astraparis.gr

Διαβάστε επίσης: 

Διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ για 48χρονο Τούρκο που κρατείται στις φυλακές Γρεβενών

Πώς και γιατί «χτυπήθηκε» από ακραία καιρικά φαινόμενα η Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ