Η ΕΛΑΣ «ξεσκονίζει» τα προσχέδια της Ρούπα για τις επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα

Προπαρασκευαστικές πράξεις για εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο πολιτικό φέρεται να έκανε η Πόλα Ρούπα, όπως προκύπτει μέσα από τις σημειώσεις της που εντοπίστηκαν από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμά της στην Ηλιούπολη.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης αναφέρονταν στο «σημειωματάριο» της Πόλας Ρούπα.

Καταγραφές χρόνων για αφίξεις ή αναχωρήσεις από πολιτικές ή κοινωνικές εκδηλώσεις, διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων εμπεριέχονταν στις σημειώσεις που βρέθηκαν στην Ηλιούπολη. Πιο «σοβαρές» κρίνονται οι πληροφορίες που αφορούσαν τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σαμαρά.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., υποβάθμιζαν χθες την αξία αυτών των ευρημάτων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αξιολογούνται ως σημαντικά και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με σχέδια επιθέσεων». Οι σημειώσεις που αφορούσαν τα πολιτικά πρόσωπα δεν συνοδεύονταν από σχεδιαγράμματα ή χάρτες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Ο Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 έκανε λόγο για κάποια «σκόρπια ονόματα σε χαρτάκια χωρίς κανένα σχέδιο», τα οποία αξιολογούνται, χωρίς όμως να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κάτι.

Παρακολούθηση

Ωστόσο, κάποιες από τις πληροφορίες που περιέχονται στις σημειώσεις προϋποθέτουν και τη φυσική παρακολούθηση των πολιτικών προσώπων. Υπάρχουν, όμως, και πληροφορίες που μπορεί κάλλιστα να προέρχονται από ανοιχτές πηγές ενημέρωσης.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωναν πως ο κ. Τόσκας είχε επικοινωνίες με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σαμαρά. Σε αυτές φαίνεται να τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο των σημειώσεων και την αξιολόγηση της σοβαρότητάς τους.

Ο Ελεύθερος Τύπος  επικοινώνησε με αρμόδια πηγή που επιβεβαίωσε πως το περασμένο Σάββατο στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζήτησαν από άνθρωπο του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά τηλέφωνο επικοινωνίας προκειμένου να μιλήσει ο κ. Τόσκας με τον πρώην Πρωθυπουργό. Η ενημέρωση που είχε ο κ. Σαμαράς είναι ότι βρέθηκαν σημειώσεις που δείχνουν προσπάθεια της ομάδας της Ρούπα να εντοπίσει τις μετακινήσεις του.

Συγκεκριμένα, στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα περιλαμβάνονταν οι αριθμοί κυκλοφορίας οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τον κ. Σαμαρά και τους αστυνομικούς του. Από τη φρουρά του δεν είχε παρατηρηθεί κάτι ύποπτο, ενώ δεν είχαν λάβει και κάποια σχετική ενημέρωση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πηγές από το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο μετακινήσεων του κ. Σαμαρά και το συνοδευτικό όχημα ασφαλείας κυκλοφορούν καθημερινά στην Αθήνα και ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους. Σημειώνεται ότι πριν από έναν περίπου μήνα αφαιρέθηκαν 10 αστυνομικοί από τη φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού.

Απαγωγές

Εκτός όμως από τις σημειώσεις που αφορούν τον κ. Μητσοτάκη βρέθηκαν και χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν παρακολούθηση για ενδεχόμενη απαγωγή γνωστού επιχειρηματία, ενός εφοπλιστή και πολλών τραπεζιτών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αναφορές για τις επαφές που είχαν, τις μετακινήσεις τους, τις συνήθειες συγγενικών τους προσώπων και άλλες λεπτομέρειες, τα οποία παραπέμπουν σε αντίστοιχα χειρόγραφα σημειώματα με παρακολουθήσεις που είχαν βρεθεί πριν από ενάμιση χρόνο σε γιάφκα της λεωφόρου Μαραθώνος και οι οποίες είχαν συνδεθεί πάλι με αρπαγές ιδιωτών. Τότε είχαν εντοπιστεί στοιχεία για οργάνωση της απόπειρας απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου τον Δεκέμβριο του 2013.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν και κάποια «σχέδια» για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά και σε εταιρία που σχετίζεται με την αποκρατικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Παρόμοια σχέδια για επίθεση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχαν βρεθεί και τον Οκτώβριο του 2014 στην κατοχή ήδη συλληφθέντος συνεργού του Νίκου Μαζιώτη.

Χάρτες με… βελάκια

Σε άλλες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα υπήρχαν χαρτογραφήσεις, εξακριβώσεις και στοιχεία κίνησης για σημαντικούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για μελλοντικούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων, ακόμη και απαγωγών, από μικτές ομάδες ποινικών και τρομοκρατών.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου διαπιστώνουν πως αυτές οι ιδιόχειρες σημειώσεις έχουν πολλές ομοιότητες με εκείνες που είχαν βρεθεί στην κατοχή 34χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί την 1η Οκτωβρίου 2014, όταν προσέγγιζε γκαράζ στον Βύρωνα προκειμένου να εξαφανίσει τη σκάρα του Nissan Sunny που είχαν χρησιμοποιήσει ο «Επαναστατικός Αγώνας» και ο Νίκος Μαζιώτης ως φορέα της βόμβας που εξερράγη στις 10 Απριλίου 2014 στην οδό Αμερικής.

Οι σημειώσεις της Πόλας Ρούπα αναμένεται να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν και στη συνέχεια θα γίνει γραφολογική αντιπαραβολή με αυτές που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του συγκεκριμένου άνδρα, ο οποίος χαρακτηριζόταν από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «ισχυρός παίκτης» της νεοτρομοκρατίας και «γείτονας» των Ρούπα-Μαζιώτη όταν έμεναν στο Μαρούσι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Διαβάστε επίσης:

Το Μαξίμου για τα σημειώματα με ονόματα πολιτικών που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Ρούπα

Τσίπρας, Μητσοτάκης και Σαμαράς ήταν στο στόχαστρο της Ρούπα – Βρέθηκαν σημειώσεις

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ