• «Ως πότε δεν θα αξίζει την προσοχή της πολιτείας η ζωή του Αστυνομικού;»

  3:12 μμ, Τρίτη 10 Ιάν 2017 3:12 μμ, Τρίτη 10 Ιάν 2017

  «Ως πότε δεν θα αξίζει την προσοχή της πολιτείας η ζωή του Αστυνομικού;» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για τους πυροβολισμούς κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ το πρωί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

  Για άνανδρη επίθεση σε αστυνομικούς κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής

  H ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

  "Η ένοπλη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση, νέα επίθεση σε διάστημα λίγων εβδομάδων, εναντίον συναδέλφων μας, αυτή τη φορά στα Εξάρχεια, έρχεται ως «φυσική» συνέχεια των πολύμορφων τρομοκρατικών προκλήσεων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή και που μερικοί αδυνατούν είτε δεν θέλουν να κατανοήσουν, την αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων για την οριστική εξάλειψή τους.

  Η συνεχιζόμενη αδιαφορία τους και η καθημερινή έκθεση των συναδέλφων που αποστέλλονται ως «πρόβατα επί σφαγή» σε μια περιοχή που έχει καταστεί γκέτο, γεννά πολλά ερωτηματικά για τις αποφάσεις που λαμβάνονται και τις εντολές που δίνονται.

  Είναι προφανές ότι οι δολοφονικές επιθέσεις αποσκοπούν στην απαξίωση του αστυνομικού θεσμού, στην υπονόμευση της έννομης τάξης και της κοινωνικής συνοχής, έχοντας ως απώτερο στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, σε μια περίοδο κατά την οποία το αγαθό της ασφάλειας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή σε μια τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

  Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν θα αρκεστεί αυτή τη φορά στο να καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις νοσηρές ενέργειες, εκφράζοντας τη στήριξή του στον τραυματισμένο συνάδελφό μας ή διαβεβαιώνοντας την ελληνική κοινωνία ότι τέτοιες ενέργειες προφανώς και δεν πτοούν τον Έλληνα Αστυνομικό, αλλά θα θέσει προ των ευθυνών τους όλους τους ιθύνοντες σε υψηλό επίπεδο για τη συνέχιση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης.

  Δεν είναι δυνατόν η ζωή των συναδέλφων μας να είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τη συντεταγμένη πολιτεία διότι δεν εξηγείται αλλιώς η εγκληματική αδιαφορία με την οποία «αντιμετωπίζονται» οι τραυματισμοί συναδέλφων μας, οι εμπρησμοί περιουσιών και υλικών αγαθών, η κοινωνική αναστάτωση και η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας στη συγκεκριμένη περιοχή.

  Οι καταδρομικές αυτές επιθέσεις, που από θαύμα δεν αφήνουν νεκρούς συναδέλφους μας, πρέπει επιτέλους να αφυπνίσουν τους κυβερνώντες και το πολιτικό σύστημα γενικότερα και να μην περιορίζονται σε βαρύγδουπες δηλώσεις και κροκοδείλια δάκρυα, αναλωνόμενοι σε ωραία λόγια για το ρόλο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Άραγε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι ότι όσο συνεχίζεται το «χάιδεμα» των «γνωστών αγνώστων» γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη η εγκληματική τους δράση;

  Άραγε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναγνωρίσουν επιτέλους την επικινδυνότητα της εργασίας του Αστυνομικού;

  Άραγε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κατανοήσουν την ανάγκη ενίσχυσης, με ανθρώπινο δυναμικό, της Ελληνικής Αστυνομίας;

  Το γεγονός ότι ειδικά η σημερινή επίθεση ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη σύλληψη - την οποία και χαιρετίζουμε - της γνωστής καταζητούμενης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές και άλλες εγκληματικές ενέργειες, πρέπει όχι απλώς να προβληματίσει αλλά πρωτίστως να θέσει ηχηρά και αυταπόδεικτα σε πλήρη συναγερμό και δράση όλους τους αρμοδίους. Όχι μόνο για να αποτραπούν τα χειρότερα, αλλά για να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες εκσυγχρονισμού αστυνομικών δομών και υπηρεσιών, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν ατελέσφορες έως και επικίνδυνες πρακτικές φύλαξης «στόχων», όπως εν προκειμένω συμβαίνει στην περιοχή των Εξαρχείων και δη στο συγκεκριμένο «στόχο».

  Καλούμε την πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ουσιαστική ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας και την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού της από τους οξυμένους κινδύνους που το απειλούν.

  Καλούμε, τέλος, την ελληνική κοινωνία να απομονώσ��ι τους αυτόκλητους «επαναστάτες» εκφράζοντας παντοιοτρόπως την υποστήριξή της στον αστυνομικό θεσμό και στον Έλληνα Αστυνομικό που τον υπηρετεί ανελλιπώς με πενιχρά μέσα, θέτοντας διαρκώς και εν γνώσει του σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του.

  Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε ακατάπαυστα να αγωνιζόμαστε για τη θωράκιση της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι κάθε επίθεση εναντίον αστυνομικού είναι επίθεση εναντίον της κοινωνίας".

  Η ανακοίνωση των Ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής:

  «Θλίψη και αποτροπιασμό προκάλεσε η άνανδρη επίθεση τα ξημερώματα σε αστυνομικούς της διμοιρίας της Δ.Α.Ε.Α. που βρίσκονταν στην Χαριλάου Τρικούπη. Στυγνοί εγκληματίες γάζωσαν με καλάσνικοφ τους αστυνομικούς σε μια θρασύτατη δολοφονική επίθεση επίδειξης δύναμης. Σε μια περίοδο που οι επιθέσεις κατά των εργαζόμενων αστυνομικών κλιμακώνονται παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις και παρά τις επανειλημμένες αναφορές και οχλήσεις μας για αυτό το φαινόμενο, δυστυχώς η επίσημη πολιτεία σιωπά επιτρέποντας με την ανοχή της να δημιουργούνται στο κέντρο της Αθήνας «άβατα» και χώροι-ορμητήρια προπαρασκευαστικών εγκληματικών ενεργειών. Η αποθράσυνση πλέον αυτών των κύκλων έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που πλέον μόνο ο θάνατος των εργαζόμενων αστυνομικών τους ενδιαφέρει.

  Είναι πανθομολογούμενο ότι δεν υπάρχει άλλη εργασιακή ομάδα που να δέχεται τόσο συχνές εγκληματικές ενέργειες αλλά παρόλα αυτά η επίσημη πολιτεία ακόμα και σήμερα δεν αναγνωρίζει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο. Το μόνο που συνεχίζει με αμείωτη ένταση κι επιτυχία είναι να προβαίνει σε μισθολογικές περικοπές και περικοπές εργασιακών δικαιωμάτων.

  Φτάνει όμως πλέον εμείς να παίζουμε τις ζωές μας κορώνα-γράμματα στο βωμό της προάσπισης των δημοκρατικών ιδεωδών και η επίσημη πολιτεία να μας αντιμετωπίζει με τόσο απαξιωτικό τρόπο ανοίγοντας τις ορέξεις σε εγκληματίες. Είναι πράγματι οξύμωρο την ώρα που κάποιοι βαυκαλίζονται την πάταξη της τρομοκρατίας να κωφεύουν σε νέου τύπου εγκληματικές ενέργειες, βγάζοντας απλές ανούσιες ανακοινώσεις συμπάθειας.

  Επιτέλους οι Πολιτικές δυνάμεις 40 και πλέον χρόνια μετά την μεταπολίτευση ας καθίσουν όλες μαζί σε ένα τραπέζι και ας αποφασίσουν, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, να ξεριζώσουν το καρκίνωμα της τρομοκρατίας που τόσο πολύ σε αίμα έχει πληρώσει αυτή εδώ η Χώρα.

  Η Δημοκρατία έχει φτάσει πλέον στο σημείο όταν βάλλεται ο Αστυνομικός, τότε να αποκτά αντανακλαστικά και όχι να τον θωρακίζει όπως έχει υποχρέωση, πριν να συμβεί ένα τραγικό γεγονός όπως το σημερινό.

  Κουραστήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε ομόθυμες καταδίκες εν είδει εντυπώσεων μετά από παρόμοια περιστατικά, ενώ στην πραγματικότητα αρνούνται να περάσουν από το κοινοβούλιο νόμο που να λύνει τα χέρια της Αστυνομίας και να αντιμετωπίζει το πρόβλημα ουσιαστικά.

  Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφό μας, που ως εκ θαύματος είναι καλά στην υγεία του και αναμένουμε να επιστρέψει σύντομα δίπλα μας».

  Διαβάστε επίσης:

  Οι Αρχές "βλέπουν" πίσω από το χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ... απάντηση στη σύλληψη Ρούπα

  Στην κυκλοφορία η Χαριλάου Τρικούπη - ΤΩΡΑ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα