Φθιώτιδα: Έντονη χιονόπτωση – Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – ΦΩΤΟ

Ιδιαίτερα έντονα εκδηλώνονται απόψε τα καιρικά φαινόμενα στην Φθιώτιδα.

Στο εθνικό δίκτυο Αθήνας-Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν προβλήματα παρά το γεγονός ότι σημειώνονταν μέχρι τα μεσάνυχτα έντονη χιονόπτωση από το 240ο χλμ, στο ύψος των Ραχων μέχρι και το 270ο χλμ μετά τους Αγίους Θεοδώρους, στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν ρίξει τόνους αλάτι και περιπολούν συνεχώς.

Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί και στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στον δρόμο Λαμίας-‘Αμφισσας παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Μπράλου, όπου 4 εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να αντιμετωπίσουν και το χιόνι αλλά και τον παγετό που προκαλεί το πολικό ψύχος.

Χιονοπτώσεις έχουμε στην περιοχή της Γραβιάς στην περιοχή της Αμφίκλειας και στα ορεινά χωριά που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από τα 400μ.

Στην περιοχή του Δομοκού και στο δρόμο Λαμίας Δομοκού παρεμβαίνουν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα και μέχρι τα μεσάνυχτα δεν έχει σημειωθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Με παρεμβάσεις εκχιονιστικών μηχανημάτων μένει ανοιχτός και ο δρόμος Λαμίας-Καρπενησίου ενώ το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου τόσο με μηχανήματα της περιφέρειας όσο και μισθωμένα μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν τις επόμενες ώρες την ένταση των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamia report

Διαβάστε επίσης:

Πολικές θερμοκρασίες από αύριο σε Αθήνα και Πειραιά – Δείτε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας

Σφοδρές χιονοθύελλες σε Βουλγαρία και Ρουμανία – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ