Εισαγγελία Αθηνών: Γιαγιά και θεία μπορούν να επικοινωνούν με το παιδί της Ρούπα

Σε ανακοίνωση της με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στο 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας αναφέρει ότι «η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση».

«Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί τις 3 η ώρα της 5ης Ιανουαρίου 2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας ανηλίκων» αναφέρει η εισαγγελία και συνεχίζει:

«Έχει υποβληθεί αίτηση από τη μητέρα και αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου. Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Η εισαγγελία κάνει γνωστό ότι «έχει χορηγηθεί στις αιτούσες άδεια επικοινωνίας με το ανήλικο τέκνο» και επισημαίνει: «Και σε αυτή την περίπτωση η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού με το περιεχόμενο που δίνεται στον όρο αυτό από το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο αλλά και με ανθρωπιά». 

Διαβάστε επίσης:

Το σύνθημα που φώναξε η Ρούπα κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ