Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα και λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού που έχει σχηματιστεί στο οδόστρωμα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη.

Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία είναι 2 βαθμοί Κελσίου. Ανοιχτός είναι από τις 8 το πρωί ο δρόμος Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, ο οποίος έκλεισε τα ξημερώματα για προληπτικούς λόγους. Στη Φλώρινα η θερμοκρασία είναι -6 βαθμούς Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα -4, στο Κιλκίς και στην Κοζάνη -3 και στην Καστοριά -2. Ακόμα χαμηλότερη είναι θερμοκρασία στα χιονοδρομικά κέντρα, όπου αγγίζει στα 3-5 Πηγάδια και στον Λαϊλιά τους -8, στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας και στο Σέλι τους -12.

Στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας η κυκλοφορία διεξάγεται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χειμερινών ελαστικών. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα Α-29.

Στον νομό Καστοριάς, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε τμήματα των επαρχιακών οδών Καστοριάς-Φλώρινας, Καστοριάς-Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), Καστοριάς -Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης) και Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής (μέσω Γάβρου).

Στον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι και 3-5 Πηγάδια (επαρχιακές οδοί Νάουσας- Σελίου, Βέροιας-Σελίου, Νάουσας 3-5 Πηγαδιών). Αλυσίδες απαιτούνται σε τμήματα των επαρχιακών δρόμων Βέροιας-Κοζάνης και Βέροιας Δασκίου.

Στον νομό Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, Κερασιάς-Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, Άρνισσας -Παλαιού Αγίου Αθανασίου Άρνισσας -Παναγίτσας και Άρνισσας -Γραμματικού.

Στις Σέρρες, απαγορεύεται από τις 2 το μεσημέρι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η κυκλοφορία των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στον δρόμο που οδηγεί προς την Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας και στην δημοτική οδό Πρώτης-μονής Αναλήψεως του Σωτήρος. Αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδού Προμαχώνα-Αγκίστρου και Σιδηροκάστρου-Καρυδοχωρίου.

Στο Κιλκίς, η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστανερής-Λιβαδίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Στα λευκά η Δυτική Μακεδονία – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Χιόνια στη Φλώρινα – ΦΩΤΟ

Έντονη χιονόπτωση στην Καστοριά – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ