Εργασιακός μεσαίωνας στην Αργολίδα – Εξανάγκαζαν Ρουμάνους να δουλεύουν χωρίς αμοιβή

Συνελήφθησαν δύο άτομα για εμπορία ανθρώπων, στην Αργολίδα καθώς με τη βία κρατούσαν επτά αλλοδαπούς, υπηκόους Ρουμανίας, εξαναγκάζοντάς τους να εργάζονται σε αγροτικές εργασίες.

Συνελήφθησαν, δύο Έλληνες, ηλικίας 59 και 29 ετών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Επίσης στη δικογραφία περιλαμβάνονται, ένας 35χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος αλλοδαπός.

Ο 27χρονος Ρουμάνος, μαζί με άγνωστο συνεργό του, εκμεταλλευόμενοι την κακή οικονομική κατάσταση των επτά ομοεθνών τους και με το πρόσχημα της εξεύρεσης εργασίας στην Ελλάδα, τους οδήγησαν στην Αργολίδα όπου τους παρέδωσαν στους τρεις Έλληνες.

Επιπλέον, προέκυψε ότι κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο 35χρονος, ο 59χρονος και ο 29χρονος, απειλώντας τους παραπάνω αλλοδαπούς και κρατώντας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τους κατακρατούσαν και τους εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν αγροτικές εργασίες, χωρίς να τους πληρώνουν.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 27χρονου και του 35χρονου και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.

Διαβάστε επίσης:

Ουρές στην Κρήτη για μια μερίδα φαγητό – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ