Συγκεντρώθηκαν 35.000 ευρώ στις Βρυξέλλες για τη θέρμανση ελληνικών σχολείων

Πάνω από σαράντα σχολεία, τα περισσότερα στη Βόρεια Ελλάδα, θα εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους για το φετινό χειμώνα, χάρη στο ποσό των 35.000 ευρώ που συγκέντρωσε ο σύλλογος ”12 Ώρες για την Ελλάδα” από τις Βρυξέλλες, για τη στήριξη των σκοπών του Ιδρύματος ”International Foundation for Greece”.

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, μέσα από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος στις Βρυξέλλες -μεταξύ των οποίων η μεγάλη συναυλία στις 27 Οκτωβρίου με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα, Αφροδίτη Μάνου, Βασίλη Λέκκα, Αλεξάνδρα Γκράβας και Πέτρο Μπούρα- ανέφερε ο εμπνευστής του συλλόγου Τζίμυ Τζαμάρ και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, ”στέλνεται στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης”.

Βασικός στόχος του συλλόγου, μιας ομάδας πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων, εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες, είναι η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών και η ενίσχυση του θετικού κλίματος υπέρ της Ελλάδας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό της, εξήγησε ο κ. Τζαμάρ.

Ταυτόχρονα, ο σύλλογος, καταβάλλει προσπάθειες για να συγκεντρώσει κεφάλαια με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, για την υποστήριξη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της καταπολέμησης της φτώχειας.

ΠΗΓΗ: Thestival.gr

Διαβάστε επίσης:

Φορώντας μπουφάν και γάντια κάνουν μάθημα τα παιδιά σε σχολείο της Ηλείας – ΦΩΤΟ

Χωρίς επίδομα θέρμανσης θα ξεχειμωνιάσουν 600.000 νοικοκυριά

Μειώνονται οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ