Το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών δημοτικού στη ζωοφιλία – ΦΩΤΟ

Το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων και τους Σκύλους Οδηγούς Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου διοργανώνει το εθελοντικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των μαθητών στα δημοτικών σχολείων με σκοπό την ενημέρωση για την θέση του σκύλου μέσα στην κοινωνία, τις βασικές αρχές της ζωοφιλίας και την ευαισθητοποίησή των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος.

Με πρωταγωνίστρια την διάσημη σκυλίτσα, Λένη, προετοιμάζει τα παιδιά ώστε πριν αποφασίσουν να αποκτήσουν σκύλο να γνωρίζουν όλες τις υποχρεώσεις που θα έχουν (εμβόλια, φροντίδα της υγείας του, βόλτες, να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του, εκπαίδευση, παιχνίδι κλπ) ώστε να είναι συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες για να αποφύγουμε τις κακές συνέπειες όπως κακοποίηση ή εγκατάλειψη των ζώων .Μαθαίνουν την προσφορά του σκύλου στην παράλληλη πορεία του με τον άνθρωπο (διασώστης, σκύλος οδηγός, συντροφιά, φύλακας κλπ) και ενημερώνονται για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς προς τους σκύλους ώστε να τους δείχνουμε τον σεβασμό που τους αξίζει (δεν τα θεωρούμε παιχνίδια, τους, δεν τους τραβάμε τα αυτιά κλπ).

Ο Θοδωρής Τριάντης και η Μαρία Μαθά εκπαιδευτές σκύλων για το ΕΚΕΣ παρουσίασαν το πρόγραμμα που περιλάμβανε βίντεο και power point στις αίθουσες εκδηλώσεων και διαδραστική ζωντανή παρουσίαση με σκύλο με την συμμετοχή των μαθητών στα προαύλια.

Από τον κ. Νιώτη ανάδοχο εθελοντή των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος GGD έχουμε την ανάλογη σημαντική παρουσίαση των σκύλων οδηγών τυφλών και ενημέρωση για το πώς συμπεριφερόμαστε όταν τους συναντούμε στον δρόμο.

Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιείται Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2016.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ψάχνουν… μετρητά σε βαλίτσες

Δείτε πως αντιδρούν τα ζώα βλέποντας την εικόνα του Τραμπ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση απόγνωσης οι συνοδοί των σκύλων Κ-9 του Λιμενικού Σώματος – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ