Νέα στοιχεία στην υπόθεση της δολοφονίας γιαγιάς και εγγονής στη Θεσσαλονίκη

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας, γιαγιάς και εγγονής, στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η 34χρονη Σοφία, ανιψιά πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, και η 86χρονη γιαγιά της, τον Αύγουστο του 2013 έχασαν τη ζωή τους, κάτω από αδιευκρίνιστες τότε συνθήκες, ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Αρχικά, είχε εισαχθεί η 34χρονη, παρουσιάζοντας συμπτώματα μυϊκής αδυναμίας, αλλά και αδυναμία στη βάδισή της. Ύστερα από επτά ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επέστρεψε στην Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Λίγες ημέρες αργότερα, και ενώ η υγεία της 34χρονης γυναίκας βελτιωνόταν, η 86χρονη γιαγιά της άρχισε να ταλαιπωρείται από διάρροιες και εμετούς και εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, όπου και εξέπνευσε μετά από δύο ημέρες.

Λίγες ημέρες μετά, η 34χρονη εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ, όπου έχασε τη μάχη με τη ζωή από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Όλο αυτό τον καιρό που η 34χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, οι εξετάσεις στο αίμα και τα ούρα της έδειχναν πως είχε προσβληθεί από κάδμιο, σε τοξικά επίπεδα. Στις αρχές του 2014, ωστόσο, διατάχθηκε η εκταφή των σορών των δύο γυναικών, καθώς αμφισβητήθηκαν τα αποτελέσματα του καδμίου. Μετά από ειδικές εξετάσεις που έγιναν στις σορούς των γυναικών ανιχνεύθηκε, για πρώτη φορά, η ύπαρξη αρσενικού σε υψηλά επίπεδα, στα σπλάχνα τους.

Επιπλέον, η ύπαρξη αρσενικού επιβεβαιώθηκε και από την επανεξέταση των δειγμάτων αίματος και ούρων που είχαν ληφθεί από την 34χρονη κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο. Από την επανεξέταση των δειγμάτων φαίνεται πως προέκυψε ότι ενώ τα επίπεδα αρσενικού είχαν πέσει κατά την πρώτη παραμονή της 34χρονης στη ΜΕΘ, όπου απαγορευόταν η λήψη τροφής και νερού από εξωτερικό παράγοντα, εκτοξεύθηκαν στα ύψη στις 15 Αυγούστου, τις ημέρες δηλαδή που είχε μεταφερθεί στην παθολογική πτέρυγα.

Λίγο μετά από τον θάνατο των δύο γυναικών, η οικογένειά τους δέχθηκε και άλλο ένα πλήγμα, αφού ο σύζυγος της 34χρονης πήρε την 3χρονη τότε κόρη του, έφυγε από το σπίτι όπου διέμεναν, και μετακόμισε στο πατρικό του σπίτι, κόβοντας κάθε επαφή του παιδιού με τον παππού και τη γιαγιά της.

Τον Μάρτιο του 2015, όταν η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία παντός υπευθύνου για τον περίεργο θάνατο των δύο γυναικών, το ενδιαφέρον είχε στραφεί στον σύζυγο της 34χρονης και καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος ήταν και ο βασικός ύποπτος. Τότε είχε αντιδράσει μέσω του δικηγόρου του, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή και έκανε λόγο για «υπόθεση – δημιούργημα των συγγενών της συζύγου του».

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η θανατηφόρα ουσία βρισκόταν επί μήνες στον οργανισμό της 34χρονης, ενώ εκτοξευόταν σε επικίνδυνες τιμές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, δηλώνει πως η ίδια ουσία βρέθηκε στον οργανισμό και του παιδιού, αλλά και του συζύγου.

Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο εξοχικό σπίτι του ζευγαριού, στο νερό από την αυλή και την κουζίνα του σπιτιού, που ελέγχθηκε σε εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές του αρσενικού ξεπερνούν κατά πολύ τις φυσιολογικές.

Ο κατηγορούμενος σύζυγος της 34χρονης, κλήθηκε να καταθέσει στις Αρχές στις 14 Οκτωβρίου δεν παρουσιάστηκε, πήρε αναβολή για τις 2 Νοεμβρίου, αλλά ούτε και τότε πήγε να καταθέσει.

Ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή: «Αυτό που συμβαίνει είναι σκανδαλώδες!  Οι ίδιοι άνθρωποι που εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους λόγω της συγγένειας που είχαν με τα θύματα, και η θέση τους είναι ο ένας να είναι αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αδελφός του να είναι υπουργός στην περίοδο της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, και οι οποίοι δημιούργησαν μία απαράδεκτη επιστημονικά υπόθεση μόνο και μόνο για να εκδικηθούν τον γαμπρό τους, ενώ από την άλλη μεριά δεν έχουν πάει να δούνε ποτέ το εγγόνι τους, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει τίποτα φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα αδίκημα».

 

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για την απόδραση με το “βραχιολάκι” -Τι λέει η εταιρεία φύλαξης

Δείτε τι ξεχωριστό έχουν οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0

Θρήνος στη Λαμία για τον 42χρονο πυροσβέστη που άφησε πίσω του 4 παιδιά

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ