Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Δεν έχουμε εντολή να μπούμε στο Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν υπάρχει εντολή του εισαγγελέα για παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εντός του Πολυτεχνείου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εντολή που υπάρχει είναι να ενημερώνουν τον εισαγγελέα οι αστυνομικοί για το αν τελούνται αξιόποινες πράξεις .

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της αστυνομίας,  για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν.

 

Όπως επίσης έγινε γνωστό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είχαν παραταχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν αντιεξουσιαστές και ενωθούν με τους καταληψίες. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είχαν εντοπιστεί περίπου 150 άτομα που κατευθύνονταν στο Πολυτεχνείο και εμποδίστηκαν να προσεγγίσουν την περιοχή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα επεισόδια προκαλούν περίπου 70 άτομα που έχει καταλάβει το κτίριο Γκίνη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ